„Byl to těžký zápas. Bohemka hraje nepříjemně, důrazně. Počítali jsme s tím, ale chyběla nám větší kvalita směrem dopředu. Kdybychom některé situace dohráli lépe, nemuseli jsme se až do konce strachovat o vítězství. Naštěstí jsme to udrželi,“ uznal Lukáš Kalvach, že cesta za body byla trnitá.

Překvapilo vás, že se míč po chybě Jindřiška dostal k vám?

Vyšlo to na mě, protože jsem zrovna napadal soupeře výš, než normálně. Krmi (Krmenčík) Pepu Jindřiška perfektně zdvojil, míč se odrazil ke mně. Chtěl jsem to dávat křížem a trefil jsem to.

V Plzni už je to váš třetí gól. Prožíváte střelecky nejlepší sezonu…

Jsem rád, že jsem konečně začal dávat víc gólů. To bylo něco, na čem jsem chtěl zapracovat, prosadit se.

Čím to, že se vám tak daří?

Je to i tím, že hrajeme na dva střeďáky, nastupuju vedle Prochyho (Procházka) a můžu se víc vysouvat dopředu. Dostávám se častěji do zakončení než v Olomouci.

Pomáhá vašemu sebevědomí i to, že dostáváte pozvánky do reprezentace?

Jasně, jsem za ně rád, reprezentace je nejvíc. Je to motivace do další práce. Ale základ je, abych podával dobré výkony ve Viktorce.

Proti Bohemce to nebylo ze strany Plzně optimální. Může už se na vás projevovat, že sezona je dlouhá? Přece jen jste hráli i předkola pohárů…

Možná trošku už tam únava je. Ale nemyslím si, že by to mělo mít nějaký velký vliv na náš výkon. Prostě se nám nedařilo směrem dopředu, urvali jsme to bojovností.

Proč se nedařilo útočné akce dotáhnout do finální fáze?

Nevím, směrem dopředu nám to nevychází. Pracujeme na tom, abychom poslední dva zápasy zvládli a měli klid.

I tak jste si upevnili druhé místo. Spokojíte se s jeho hájením, nebo zkusíte ještě prohnat vedoucí Slavii?

Nechceme se spokojit, že jsme druzí. Vnímáme velký náskok Slavie, ale i oni můžou klopýtnout. Bude ale záležet na nás, abychom i na jaře zvládali svoje zápasy.