Informaci přinesl isport.cz. Pro Deník jednání mezi oběma kluby potvrdil sportovní ředitel Olomouce Ladislav Minář.

„S Plzní jednáme. Buď to pro Sigmu bude výhodné, nebo u nás Šimon zůstane až do konce sezony,“ sdělil Minář.

Ani plzeňská Viktoria zájem o šikovného fotbalistu nepopírá. „Zatím nic podepsáno ani dojednáno není, ale jednání mezi kluby probíhají,“ uvedl mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík.

Faltovi právě po sezoně končí v Olomouci smlouva. Už dříve avizoval, že nemá v plánu ji prodloužit a v létě zkusí na trhu štěstí jako volný hráč. Pro Hanáky je tak letošní zima poslední příležitostí získat za hráče alespoň nějaké odstupné. Po konci kontraktu by odešel zdarma.

Plzeň by pro sedmadvacetiletého křídelníka, jenž za sedm sezon odehrál v nejvyšší soutěži za Sigmu 147 zápasů a nastřílel 15 branek, byla vítanou adresou. V Česku Viktoria stále patří mezi špičku, byť momentálně se nachází až na 9. místě tabulky.

Obránce Radim Řezník už včera trénoval v Mladé Boleslavi, kde bude do konce sezony hostovat.
Viktoria hlásí odchody. Klub opustí Řezník, Pernica i Alvir

„Na rovinu říkám, že úplně všude bych nešel. Tady (v Olomouci) jsme doma, máme čerstvě malého synka a stěhovat se za každou cenu, to bych asi nechtěl,“ řekl Falta v rozhovoru na začátku prosince, když přišlo na přetřes jeho další působiště.

Plzeň bezpochyby bezproblémová kritéria splňuje, navrch hanácký element v její kabině dlouhodobě funguje.

Plzní v minulosti prošli Roman Hubník, který se v létě vrátil do Olomouce, či Tomáš Chorý. Aktuálně tam působí Lukáš Kalvach nebo Tomáš Hořava.

I jeho možný návrat do Sigmy, o němž se už několik přestupních období, by mohl plzeňský zájem o Faltu teoreticky uspíšit. Nota bene, když v podobné situaci jako Falta je v otázce kontraktu také klíčový středopolař David Houska.