Závěr, v němž Patrik Hrošovský z penalty pojistil tři body sledoval jen z lavičky. Ale i tak si fotbalista plzeňské Viktorie dobře vzpomněl na poslední vzájemné utkání.

„Vybavuji si, že jsme vyhráli 2:0, ale nebylo to vůbec jednoduché. První poločas nám docela vyšel, byli jsme lepší a Hoři (Tomáš Hořava) dával pěkný gól levačkou z dálky. Ale ve druhé půli nás Liberec zatlačil,“ popisoval.

Teď se střetnou týmy, kterým úvod soutěže vyšel. Dá to utkání ještě větší náboj?

Ani teď nás tam nečeká nic lehkého. Co si tak pamatuji, v Liberci to bývá vždycky těžké. Loni na podzim jsme tam zachraňovali remízu 1:1.

Do jaké míry se na hře soupeře může projevit to, že v létě vyměnili trenéra?

Neviděl bych to jako nějakou jejich nevýhodu. Jsou na to zvyklí. Oni mění trenéra nebo spoustu hráčů poměrně často. Ale pořád si drží svůj styl i vysokou kvalitu. Pohybují se v popředí tabulky.

To vy také, do sezony jste vstoupili výhrou nad Olomoucí. Panuje spokojenost?

Výhra s Olomoucí a hlavně ten výkon by nás měly povzbudit. Měli jsme hodně šancí. Hráli jsme to, co bychom si asi představovali. Ale pořád je to jeden zápas a po Liberci to může být úplně jiné, takže se musíme soustředit a zůstat na vítězné vlně, na kterou jsme najeli.

Vy jste se uvedl gólem. To jistě potěší a pomůže?

Samozřejmě, že vstřelený gól pomůže každému hráči, ale musím to ukázat v pátek znovu na hřišti.

Konkurence je po letních přestupech zase větší…

Jasně, ale jsme v Plzni, to není nic nového. Každý rok přijdou noví hráči. Vždycky záleží jenom na mně, jak se s tím vypořádám.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc
Druhé kolo fotbalové ligy začne zápas Viktorie v Liberci