le už předtím budou hráči plnit individuální tréninkové plány, které jim nachystal hlavní trenér Michal Bílek se svým realizačním týmem.

Vrcholem letní přípravy bude tradičně herní kemp v rakouském Westendorfu kam plzeňští fotbalisté vyrazí v neděli 3. července. Středisko v rakouských Alpách se jim stane na deset dnů dočasným domovem. A na zdejším Waldstadionu sehrají i tři přípravné zápasy se zahraničními celky.

NOVÝ MUŽ v barvách plzeňské Viktorie, gólman Martin Jedlička, hledí z branky v Doosan Areně vstříc velkým výzvám.
Střídání stráží v brance Viktorie. Hruška končí, přijde mladík Jedlička

„Jména soupeřů stejně jako místa a časy výkopů jsou v jednání a budeme o nich informovat v následujících dnech,“ informoval mluvčí klubu Václav Hanzlík. Podle informací Deníku by jedním z nich měl být turecký Besiktas.

První fáze letní přípravy proběhne výhradně v domácích podmínkách tréninkového areálu v Luční ulici. I k zápasům budou viktoriáni dojíždět do okolních měst a obcí. Ten nejzajímavější sehrají 28. června v Dobřanech, kde přivítají slovenského mistra Slovan Bratislava.

Předtím hrají s divizními Klatovy a třetiligovou Slavií Karlovy Vary. A pár dnů před odjezdem do Rakouska je prověří na Petříně druholigové Táborsko. „Přípravné zápasy letos odehrajeme ještě v Žákavě a Městě Touškově. V minulých letech byly podobné zápasy velmi hojně navštěvované a pro místní to byl svátek. Věříme, že opět dorazí velká návštěva, a těšíme se na to,“ doplnil mluvčí Václav Hanzlík s tím, že o vstupném a organizačních věcech bude klub vždy s předstihem informovat. Hlavním cílem je vyladit formu na boj o Evropu.

Plán letní přípravy

18. června Žákava: Viktoria Plzeň – Klatovy, 22. června Město Touškov: Viktoria Plzeň – Karlovy Vary, 28. června Dobřany: Viktoria Plzeň – Slovan Bratislava, 1. července Plzeň-Petřín: Viktoria Plzeň – Táborsko, 5. července Westendorf: soupeř v jednání, 8. července Westendorf: soupeř v jednání, 12. července Westendorf: soupeř v jednání, 19. nebo 20. července: úvodní zápas 2. předkola LM.

Václav Pilař s generálním manažerem Viktorie Adolfem Šádkem.
Plzeňská Viktoria hlásí první příchod. Vrací se záložník Pilař