„S Alešem byla vždy skvělá spolupráce, vypracoval se ve výraznou osobnost na hřišti i v kabině, která ho vždy uznávala a patřil k jejím zástupcům při většině jednání,“ uvedl k očekávanému konci zkušeného gólmana Adolf Šádek, generální ředitel klubu.

Hruškovi totiž v červnu končí smlouva. „Na jejím prodloužení jsme se nedomluvili. Aleš má stále chuť chytat první ligu, a tak se naše cesty po pěti letech rozchází. Tímto bych mu chtěl poděkovat za vše, co pro klub odvedl a popřát mu mnoho štěstí a úspěchů jak ve fotbalovém, tak i osobním životě. Jsem si jistý, že Aleše čeká ještě hodně odchytaných prvoligových utkání, kvalitu na to rozhodně má,“ doplnil Adolf Šádek.

O dalším působišti zatím nemá Aleš Hruška jasno, momentálně si hledá nové angažmá.

Ilustrační foto
Cena piva se zvýší, někde přesáhne cenu 70 korun už letos

Do Plzně přišel před pěti lety při zranění dlouholeté opory Matúše Kozáčika, který mu v posledních letech dělal trenéra gólmanů. „Aleš byl vždy obrovský profesionál, který se maximálně koncentruje na každý trénink i zápas. Byla radost s ním spolupracovat ať už coby kolegou brankářem či později z trenérského pohledu,“ bude na něho vzpomínat Matúš Kozáčik vzpomínat v dobrém.

V plzeňské Viktorii odchytal Aleš Hruška 123 zápasů, v nichž si zapsal 43 čistých kont. Na konci právě končící sezony si připsal i svůj druhý ligový titul. Zasáhl v ní do šesti ligových zápasů, odchytal i všechna předkola Evropské konferenční ligy, kde skvělým výkonem v penaltovém rozstřelu pomohl vyřadit například velšský The New Saints. V paměti fanoušků jistě zůstane i jeho skvělý výkon ve dvojzápase s kyperskou Larnakou, kde se skvělými zákroky zasloužil o postup do základní skupiny Evropské ligy.