Ve 29. minutě přesnou ranou k tyči z přímého kopu rozjásal plzeňské fanoušky, kteří byli v rozlehlém kotli pořádně slyšet.

„Při příchodu na stadion jsem si ty vzpomínky oživil. I když výsledek tady tehdy nebyl ideální, nakonec se nám podařilo postoupit, takže já mám na belgický fotbal pozitivní vzpomínky,“ říkal v útrobách stadionu po předzápasovém tréninku.

Přitom zahrávání standardních situací, to byla tehdy Plzni jasná doména Pavla Horvátha. „Ani jsem ho nemusel moc přemlouvat, předtím se mi pár trestňáků povedlo, Horvi mi důvěřoval, podpořil můj záměr, všechno se podařilo. A nakonec měl ten gól i celkem velkou cenu,“ připomněl Bakoš, který se trefil i v domácí odvetě.
Ve 37. minutě si neohroženě naskočil na Limberského centr a hlavou skóroval. Skóre už se pak nezměnilo a po vítězství 1:0 postoupila plzeňská Viktoria do základní skupiny Evropské ligy.

„Byl to souboj, na který rád vzpomínám, jeden z nejlepších, co jsem v Plzni odehrál,“ uznal Marek Bakoš, který se teď do Brusel vrátil už jako člen realizačního týmu.

A znovu tady bude hrát s Plzní o Evropskou ligu. „Chtěl bych, abychom tady teď neprohráli,“ prozradil i při vědomí kvalit Antverpt, proti nimž se viktoriáni postaví dnes od 19.30 hodin.

„Soupeř má velkou sílu, zejména v ofenzivě, ale i my máme svoji kvalitu. Věřím, že se statečně popereme o dobrý výsledek pro domácí odvetu,“ dodal asistent kouče Vrby.

Tereza Petržilková.
Petržilková a Hájek se zúčastní mistrovství Evropy družstev