Jen co hlavní rozhodčí ukončil sobotní zápas se Strážnicí, který Kozojídky vyhrály 3:1, hráči vítězného celku odpálili přímo na hrací ploše několik láhví šampaňského.

Hlasitým pokřikem doprovodili vítěznou euforii, neboť zaslouženě postupují z C skupiny I. B třídy. V kraji vína byla veselo.

Kozojídský stoper Jakub Linek o ambicích

Zdroj: Kryštof Neduchal

Stejně jako na hřišti byl i při pozápasových oslavách lídr kapitán mužstva Vlastimil Klimek, jenž přiznal, že postup byl od úvodu sezony pro celek z Veselska jasný cíl. „S ničím jiným než s postupem jsme nepočítali. Podle toho, jaký se tady sešel mančaft, jsme nemohli mít ani jiné ambice. I když jsme odehráli pár slabších zápasů, vždycky jsme se týmově semkli a zvrátili je na svou stranu. Tím jsme získali potřebnou sílu,“ tvrdil zkušený stoper.

Hráči se následně přemístili k fanouškům, s nimiž společně při zpěvu místního mužského pěveckého sboru Malina, sdíleli radost z úspěchu.

Mužský pěvecký sbor Malina na oslavách postupu

Zdroj: Kryštof Neduchal

Šestatřicetiletý Klimek věří, že i ve vyšší soutěži se bude Kozojídkám dařit. „Zdravé sebevědomí v týmu je, i když máme pokoru k soupeřům, chceme vyhrávat i v I. A třídě,“ hlásil.

Přesto uznal, že patřičný rozdíl mezi soutěžemi rozhodně je, neboť I. A třídu v minulosti hrál v Dubňanech či ve Veselí nad Moravou. „I. A třída je o něco rychlejší a důraznější. Ale spousta hráčů z našeho kádru ji v minulosti hrála, nebo dokonce i výš, nebude to pro nás problém,“ netajil Klimek.

Kozojídský útočník Adam Pollák o oslavách

Zdroj: Kryštof neduchal

Na rozdíl od I. B třídy se ve vyšší soutěži fanoušci Kozojídek dočkají i více derby zápasů. I. A třídu hrají z Veselska Vnorovy, Hroznová Lhota nebo Veselí nad Moravou.

„Kdo by se na takové zápasy netěšil, když na ně přijde víc lidí, než na jiná utkání,“ dodal kapitán.

Oslavy postupu v Kozojídkách

Zdroj: Kryštof Neduchal