„Sám jsem na tím několikrát přemýšlel, jestli jsem s tímto umístěním spokojený nebo ne. Spokojenost je s posunem hráčů jak z B-týmu do A-týmu, tak i dorostenců do B-týmu. Pak také s tím, že ve větším počtu zápasů jsme měli nad zápasem kontrolu, ale u toho mne pak mrzí, kolik těchto zápasů nedotáhneme do vítězství. Mnohem víc než počet bodů a místo v tabulce dávám právě na pocit ze zápasů, takže pocity jsou smíšené,“ řekl trenér Jindřich Stejskal.

Silvestrovský fotbálek má v Chrudimi dlouholetou tradici.
Silvestrovský fotbálek ani letos chybět nebude

Máte za sebou patnáct zápasů a v nich jste ukořistili jednadvacet bodů. Jaký zápas vám udělal největší radost a naopak, po kterém bylo v kabině dusno?
Radost mi udělal blok zápasů Úvaly – Vlašim – Pěčice, na opačné straně jsou zápasy v Luštěnicích a domácí zápas s Čáslaví.

Tři vaše zápasy skončily po základní hrací době remízou, ale ani v jednom případě jste z dovedností soutěže nedokázali vytěžit druhý bod navíc. Zůstáváte tak jediným týmem ve skupině, který nepoznal radost z vyhrané penaltové loterie. Kde hledat příčiny této nelichotivé statistiky?
Na gólmana to rozhodně svádět nemůžeme, takže na nás exekutorech a asi to budeme muset víc trénovat.

Dlouhodobým cílem B-týmu je výchova hráčů pro áčko. Stanovenou metu alespoň jednoho přeřazeného hráče za rok se podařilo za poslední měsíce hned několikrát splnit. V tomto směru musíte být určitě se svou prací spokojen. Jste?
Jsem za kluky opravdu rád, že se posunuli a hrají vyšší soutěže. Samozřejmě, že si přejeme, aby to tak bylo i dál, ale nejvíce záleží na nich samotných.

Miroslav Pekárek v roli trenéra dovedl fotbalisty Nové Vsi u Č. Budějovic v I. A třídě k podzimnímu prvenství.
Kam až dojdou fotbalisté z Nové Vsi?

Pro klub je jistě velmi důležité, že se daří zařazovat odchovance do divizního kádru. Béčko se tak pravidelně musí vyrovnávat s absencí klíčových hráčů. Obzvlášť ve chvíli, kdy už není otevřené přestupové okno a je tak třeba začít pracovat s dalšími hráči ze své líhně. Někdy se tak může zdát, že se sbírání zkušeností upřednostní před bodovým ziskem. Jak se v takové situaci s týmem pracuje?
Absence některých hráčů samozřejmě mrzí, ale posouvání hráčů a jejich výchova je priorita a s tím i souvisí přístup k tréninkům, účast na nich a chuť se zlepšovat. Někdy je to lepší, někdy horší, ale celkově za toto musím klukům poděkovat.

Během podzimní části se tak několikrát ukázalo, že béčko nedisponuje až tak širokým kádrem a muselo si vypomáhat dorostenci, kteří se v dospělém fotbale zatím stále otrkávají. Budete se tak v zimní přestávce poohlížet po zkušených hráčích, nebo se zaměříte na dravé mládí, které budete do týmu zapracovávat?
O jednoho zkušeného hráče bychom stáli a snažíme se o to, právě on by pak měl pomáhat na hřišti i mimo těm mladším, ale jinak samozřejmě se soustředíme na mladíky a pro ně by to měla být motivace, se prosadit a vidět, že mají šanci.

Tabulka po podzimu vypadá vyrovnaně. Rozdíl mezi šestou a patnáctou příčkou je pouhých osm bodů. Dá se tedy považovat letošní ročník za vyrovnaný? Jak jste sílu soupeřů vnímal přímo na trávníku?
Souhlasím. Většina zápasů je velmi vyrovnaná. Jediný tým, který nás jasně přehrál, byly Rejšice. Nám se podařilo třikrát výrazně zvítězit, ale jinak se skutečně jedná o velmi vyrovnanou soutěž, o čemž svědčí i tabulka.

Fotbalisté Všechovic. Ilustrační foto
Všechovice touží po divizi. Brankáře chceme z Baníku, prozradil trenér

Kde jste viděl silné stránky týmu a na kterých je třeba před začátkem jarních odvet zapracovat?
Mezi silné stránky bych určitě dal soudržnost, když jsme v několika zápasech dokázali otočit zápas. Zapracovat určitě potřebujeme na mnohem větší herní odvaze i zodpovědnosti.

Kdy končí pro hráče B-týmu období klidu a začíná pro mnohé tolik nepopulární období zimního drilu? A jak bude probíhat?
Začátek je naplánovaný na 15. ledna. Na začátku se půjdeme párkrát proběhnout, ale jinak budeme na hřišti, co nejvíce to půjde.

Už víte, které nové tváře se s vámi zapojí do přípravy?
Doufám, že hlavně nikdo neodejde. Někoho přivést určitě chceme, ale zatím nikdo domluvený není.

Ilustrační foto
Veteráni Viktorie Plzeň obhajují na turnaji internacionálů v Praze stříbro