Třetí výhru Hanáků zařídili ve 43. minutě Zlatohlávek, který si v pátek připsal první ligový start, a po hodině hry Spáčil, jenž skóroval po necelé minutě pobytu na hřišti. „Kdybychom měli víc štěstí, které jsme si vybrali už v zápase s Kroměříží, mohli jsme si nějaký bod domů odvést. Více než porážka mě ale mrzí tři zranění hráči,“ uvedl kouč hostů Miroslav Ondrůšek.

Po nepříjemných soubojích skončili v nemocnici Mančík s Lukášem Marešem, v záběru se navíc ještě zranil krajní bek Flasar. „Mančík se ve výskoku srazil hlavou se soupeřem, Marešovi křuplo v nártu a Flasar odstoupil s bolavým palcem na noze,“ hlásil Ondrůšek.

Jeho tým v první půli nebyl tak aktivní, jak by měl. „Musím uznat, že v prvním poločase byl soupeř, který nasadil i některé kluky z áčka, lepší, rychlejší, dravější, přesnější. Navíc jsme si nechali dát do kabiny zbytečnou branku,“ mrzí Ondrůška.

Trenér Pavel Šustr.
Nebudu se u týmu držet zuby nehty, můžu rezignovat, říká kouč Šustr

Šance v první půli ale měly oba týmy. Domácí Voleský ve 3. minutě těsně minul spojnici brány hostů, mez tři tyče se nevešla ani střela Langera.

Broďané udeřili hned ze své první vážnější příležitosti, ale sudí Richtár branku kvůli údajnému ofsajdu neuznal.

Béčko Sigmy udeřilo ve 43. minutě, kdy se prosadil Zlatohlávek. Olomoučtí fotbalisté zahrozili ještě Langerem. Aktivního domácího hráče ale dvakrát vychytal pozorný gólman Dostál. „Utkání se pro nás vyvíjelo velmi dobře. V prvním poločase jsme soupeře tlačili a i díky dobrým kombinacím přehrávali. Jelikož jsme začali být zbrklí ve finální fázi, bohužel jsme dali jen jednu branku,“ posteskl si olomoucký trenér Augustin Chromý.

Po změně stran se hrál otevřenější fotbal s více šancemi. Na 2:0 zvýšil Spáčil, který po rohovém kopu napálil odražený balon do šibenice.

Ilustrační foto.
Zasloužená porážka. Béčko Slovácka podlehlo Hlučínu. Rozhodl Pyclík

„Naši kluci poté znervózněli a místo toho, aby utkání zkušeně dohráli a z brejku přidali branku, neproměnili několik šancí, ať už to byl Baďura nebo Chytil. Proto jsme potom dohrávali se stoperem Davidem na defenzivním záložníkovi, abychom posílili hru hlavou, abychom zápas dovedli so úspěšného konce,“ vysvětluje Chromý.

Broďané na Hané hrozili hlavně po standardních situacích. Kontaktní branku zaznamenal Chwaszcz. Hosté vycítili šanci na vyrovnání a vystupňovali svoji aktivitu. Vyrovnat mohli v 71. minutě, ale stříleli mimo. „Bylo to utkání takzvaně na krev, ale i takové zkušenosti kluci potřebují získávat. Dnes jsme ukázali, že umíme zápasy dohrávat, i když vedeme jen o branku a za to jsem moc rád,“ řekl Chromý.

Hosté ze Slovácka v závěru otevřeli hru, což domácím svědčilo. Diblík však po centru střídajícího Grečmala pálil vedle a ani Chytil gólovou pojistku nepřidal. Sigma si závěr utkání pohlídala, Broďané porážku neodvrátili. „O půlce jsme se herně zvedli. Z naší strany to bylo lepší. Za stavu 2:0 jsme přeskupili řady a výsledek snížili. V závěru jsme měli závary i šance, ale bohužel jsme nevyrovnali,“ posteskl si Ondrůšek.

Broďany nyní čeká domácí duel s Rosicemi.

Šestnáctiletý útočník Prakšic Radim Sukup se o víkendu blýskl pěti brankami do sítě Jarošova.
Velká paráda. Šestnáctiletý Sukup nastřílel Jarošovu čtyři góly za 18 minut

Fortuna MSFL, 4. kolo -

SK Sigma Olomouc B – ČSK Uherský Brod 2:1 (1:0)

Branky: 43. Zlatohlávek, 59. Spáčil – 67. Chwaszcz

Rozhodčí: Richtár - Černoevič, Bebenek (Bábiček)

ŽK: Diblík – Pospíšil, Pochylý

Diváci: 100

Olomouc B: Mandous – Diblík, Neuer, Zima, M. Galus – Voleský (75. Baďura), Grygar (79. David), Zlatohlávek (46. Zlatohlávek), Vybíral (57. Spáčil) – Tandir (63. Grečmal).

Uherský Brod: Dostál – Flasar (73. Josefík), Vrága, Pochylý, Nevařil – Pospíšil (85. Sedláček), Malenovský, T. Mareš, Sklenář, Mančík (23. L. Mareš, 57. Jaroněk) – Chwaszcz.