„Gratuluji soupeři ke třem bodům, ale zápas hodnotit nebudu,“ prohlásil trenér domácího celku Oldřich Machala a zvedl se ze židle. Porážka 0:1 s Českými Budějovicemi jej rozpálila do běla.

Hanácký celek v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čelil nejen kvalitám vedoucímu celku tabulky, ale bohužel i nekompromisnímu sudímu Ondřeji Lerchovi, který se v očích domácích příznivců stal ostudným „hrdinou“ zápasu.

Lerch hned po čtvrthodině hry odpískal proti domácím pokutový kop. Jan Vošahlík zasáhl v pokutovém území soupeře a nebylo mu nic platné, že odehrál i míč.

Jiří Kladrubský si s penaltou věděl rady a zajistil Českým Budějovicím důležité tři body v boji o postup do nejvyšší soutěže.

Martin Vaniak
Čaroděj Vaniak rozjíždí v Olomouci akademii. Co říká o repre a čím se teď živí?

Prostějov si sice dokázal v prvním poločase vypracovat několik nadějných šancí, gólově s nimi ovšem naložit nedokázal.

Po změně stran se o fotbale už příliš mluvit nedalo. Rozhodčí úzkostlivě posuzoval souboje a domácí se tak nebyli stavu probojovat před branku.

Ani lídr soutěže se nehnal do útoku a když prostějovský gólman Patrik Le Giang vytáhl dva parádní zákroky, spokojily se České Budějovice s hubeným jednogólovým vítězstvím.

„Hosté prakticky neměli šanci, když nepočítám závěr zápasu, kdy jsme už hráli vabank. Dali gól z jedné penalty. Minimálně bod jsme si zasloužili, kluci si zaslouží pochvalu za výkon, protože jsme to odedřeli,“ chválil Le Giang spoluhráče.

Sudí Lerch si spolu s asistenty při odchodu do šaten vyslechli něco o ostudném výkonu… Ostatně, nebylo to na Hané poprvé. Stačí si vzpomenout na Lerchův skandální karetní mariáš z roku 2016 v ligovém zápase Sigmy Olomouc s Plzní.

Olomouc - Plzeň: Sudí Ondřej Lerch utkání nezvládl
Trest za ostudu: Lerch po "mariáši" v Olomouci pyká, dostal pokutu

Trenér Machala po shlédnutí penaltového zákroku na videu zuřil, hodnotit utkání příliš nechtěl ani jeho asistent.

„Budějovice jsou silný mančaft a kluci na hřišti odvedli maximum. Bohužel to nestačilo. Víc k tomu opravdu říkat nechceme,“ stál za svým kolegou z trenérského štábu Petar Aleksijević.

Prostějov si tak ve druhé lize připsal šestou porážku za sebou a nebezpečně se přiblížil sestupovým vodám.

Olomoučtí fotbalisté si zpestřili přípravu na pondělní utkání proti Liberci florbalem v Čajkaréně. Jakub Plšek
Prvoligová Sigma si to rozdala ve florbale. Zahradníček zboural branku

1.SK Prostějov - SK Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)

Branka: 15. Kladrubský z pen. Rozhodčí: Lerch - Myška, Melichar; ŽK: Vošahlík, Koudelka, Sus, Biolek, Kroupa - Čavoš, Kladrubský. Diváci: 450.

Prostějov: Le Giang - Zapletal (79. Ševčík), Schuster, Janíček, Biolek - Koudelka, Polák (67. Žikol), Sus, Píchal (57. Lutonský) - Vošahlík - Kroupa. Trenér: Oldřich Machala.

České Budějovice: Staněk - Helešic, Novák, Havel, Kladrubský - Provod, Javorek, Mareček (25. Brandner, 85. Táborský), Čavoš, Martan (88. Wermke) - Ledecký. Trenér: David Horejš.