„Celkově to bude hodně těžká sezona. Očekávám, že z divize určitě někdo k nám spadne. Kraj bude letos hodně nabitý. Cílem je záchrana a také to, aby podzim byl z naší strany lepší než loni,“ přeje si lodivod Zruče, který převzal tým před půlrokem. Vrásky na čele zkušenému trenérovi dělaly v létě přípravné zápasy, v nichž se celku z okraje Plzně nedařilo.

„S přípravou jsem spokojený, ale to samé se nedá říct o utkáních. Tréninková morálka je dobrá, ale v zápasech jsme zatím ani jednou nebyli v takovém složení, ve kterém bychom měli nastupovat v soutěži,“ pokrčil rameny Jan Kraus.

Z archivu: Fotbalisté TJ Zruč (modří).Z archivu: Fotbalisté TJ Zruč (modří).Zdroj: Richard Polák

Jeho tým podlehl nejprve Chlumčanům 2:4, následně prohrál s Kralovicemi 0:1. „V prvním utkání jsem měl k dispozici tři hráče z áčka, ve druhém čtyři. Většina týmu na víkend vždy odjede někam na dovolenou a v tomto ohledu je to pro mě za trest. Snad se před startem soutěže sejdeme už v plném složení,“ vysvětloval kouč Zruče, jehož svěřenci ještě odehráli generálku s Chrástem, v níž vyhráli 2:1.

Z archivu: TJ Holýšov - TJ Jiskra Domažlice B (žlutí) 0:7.
Do Holýšova se vrátil trenér Hirschl, ovšem jen dočasně. Jaké jsou jeho ambice?

Zručský kádr doznal přes léto i několika změn. Hájit branku už nebude brankář Miroslav Zach, odešli i zkušení František Korelus a Václav Tobrman, který bude od nové sezony působit v Losiné. Uvolněné místo v brance zaplní Václav Klik z Chrástu. Dále se do krajské soutěže po pauze vrací Tomáš Roubal. Osmadvacetiletý útočník působil naposledy v Druztové, dříve hrál za Rapid.

Z archivu: Fotbalisté TJ Zruč (modří).Z archivu: Fotbalisté TJ Zruč (modří).Zdroj: Richard Polák

„Musíme doufat, že si to sedne, ale čekám, že to bude trvat pár týdnů. Během léta byla většina hráčů z áčka stále někde pryč. Osobně jsem nezažil, abych měl takové problémy se sestavou. Máme podle mě dobrý tým, když se nám budou vyhýbat zranění a další věci,“ pokračoval Jan Kraus.

Zruč vstoupí do nové sezony zápasem s Holýšovem, v jehož brance bude nejspíše stát Miroslav Zach, jenž naposledy hájil právě zručskou svatyni.

Soupiska TJ Zruč - podzim 2022

Brankáři: Václav Klik (92). Obránci: Pavel Korous (84), David Král (86), Matyáš Lang (98), Vilém Pavel (97), Marek Pechman (83), Adam Král (95), Michal Klail (96). Záložníci: Martin Fryček (99), Ondřej Mašek (92), Radek Kubeš (01), Oliver Kastelic (98), Jiří Dyk (06). Útočníci: Karel Kazda (96), Jan Kučera (98), Tomáš Roubal (94), Dominik Mošna (00). Přišli: Roubal (Druztová), Klik (Chrást). Odešli: Tobrman (Losiná), Zach (Holýšov), Korelus. Trenér: Jan Kraus. Asistenti: David Král, František Korelus. Vedoucí mužstva: Karel Šilhavý. Předseda: Michal Hodan.

Fotbalisté TJ Sokol Lhota (na archivním snímku hráči ve žlutém).
Kdo v přípravě vyhrává, špatně trénuje, usmívá se trenér Lhoty Petr Nykles