„Takhle to vypadá jako slušný počin, ale kdo sleduje naše zápasy, tak ví, že jich mohlo být daleko víc. V zápasech se Štěnovicemi a Chanovicemi jsem měl možná stejný počet šanci jako za všechny ostatní zápasy,“ přiznává s úsměvem Lukáš Krásný, jenž vévodí střelcům v B třídě ve skupině B společně s přeštickým Janem Pavlíkem.

„Těší mě srovnání s někým, jako je Honza, ale chci především, aby se nám dařilo jako týmu. Pokud by se mi povedlo být nejlepším střelcem, tak z toho bude mít největší radost Jirka Šabata (náš pokladník) a David Tříska s Patrikem Žákem, kteří zařídí, abych platil co nejvíc,“ směje se Krásný.

Plzeň - Hradec Králové 3:2.
Mečouni skórovali dvakrát v závěru a zdolali Hradec

Ten dorazil do Blovic před letošním ročníkem z Klatov společně s Davidem Třískou. „Určitě nelituji, že jsem se vrátil do Blovic. Fotbal mě začal zase víc bavit. Chci s Blovicemi postoupit do vyšší soutěže, kam podle mě patří,“ říká odhodlaně odchovanec blovického Sokola.

Klub z jihu Plzeňska přezimuje na čtvrté příčce s osmibodovou ztrátou na první Přeštice. „První zápasy jsme se hledali, ale ke konci podzimu si to celkem sedlo a začali jsme hrát i fotbal. Vyzdvihl bych zápas s Prešticemi, který byl podle mě nad úrovní B. třídy. Paradoxem je, že jsme se nesešli ani v jednom zápase v plné sestavě, ale díky neustálému lepení sestavy jsme našli nového stopera a podhroťáka. Ještě bych chtěl vyzdvihnout naše benjamínky Denise Lajbla a Romana Koláře, kteří udělali veliký progres za tento půlrok,“ hodnotí Krásný první půlku soutěže.

Helas Brno - Interobal Plzeň 0:3.
Interobal třikrát udeřil a uspěl na půdě brněnského Helasu

Ten nadále sleduje svůj bývalý divizní klub.„Byl jsem mile překvapený, jakou jízdu zažili. Podobný podzim jsme měli v Klatovech s trenérem Čadkem a byla to velká paráda. Dovedu si představit, jak si to teď v Klatovech užívali,“ přiznává čtyřiadvacetiletý fotbalista, který věří, že letošní sezona se dohraje již bez problémů.

„Jsem rád, že se může hrát a doufám, že to tak vydrží. Hlavně bych si přál, aby tohle všechno, co se teď děje, skončilo, a mohli jsme začít zase naplno žít,“ dodává Lukáš Krásný, který aktuálně stůně doma v posteli právě s covidem.

Malým fotbalistům Plzně (na archivním snímku) se v letošní sezoně zatím nedaří.
Plzeň se trápí v malém fotbalu. Vstřelila si i dva vlastence