Naposledy sílu „žlutých vos“ pocítil nováček ze Staňkova, který v Chotěšově, kde Lhota kvůli rekonstrukci sociálních zařízení hraje své domácí zápasy, prohrál 0:3. „Myslím si, že to mohlo skončit ještě daleko vyšším rozdílem. Šance na to byly,“ míní kouč Petr Nykles. „Jsem rád, že jsme utkání zvládli a vyhráli. Na kluky jsem před zápasem apeloval, aby soupeře nepodcenili. A hráči si to vzali k srdci. Od úvodního hvizdu jsme byli na hřišti lepším týmem,“ pokračoval v hodnocení zkušený trenér, který se do Lhoty vrátil před sezonou po angažmá v Chotíkově.

Jak už bylo řečeno, Lhota za 360 minut inkasovala pouze jednou. A to ve třetím kole na Rapidu, kde prohrála těsně 0:1. „Paradoxně jsme ale na Rapidu odehráli zatím náš nejlepší zápas. Kdyby to skončilo třeba 8:1, nemohl by nikdo nic říct. Trápili jsme se v koncovce a to nás stálo body,“ má jasno kouč Lhoty. „Pokud se nad tím zamyslím, tak produktivita nás ale netrápila jen v utkání s Rapidem. Kdybychom byli klidnější v útočné fázi, mohli jsme už nastřílet třeba patnáct branek,“ říká Nykles, jenž je s výkony svých svěřenců ale jinak zatím pochopitelně velmi spokojený. „Jsme na koni, hrajeme dobře. Doufám, že v tom budeme pokračovat,“ přeje si.

Další utkání hraje Lhota na Chodsku, kde v neděli v rámci 5. kola soutěže změří síly s domácím Holýšovem. „Holýšov má kvalitní tým, hodně zkušený. V kádru má snad pět čtyřicátníků, kteří mají již něco odkopáno. Ale my chceme navázat na dobré výkony a z Holýšova si něco domů odvézt,“ dodává trenér šestého týmu tabulky.

Hokejisty Škody Plzeň (na snímku) nyní čekají zápasy v Hämeenlinně  a v Rungstedu.
Úvod zvládli. Teď Indiáni vyrážejí v Lize mistrů k odvetám na sever