„Celkově podzim hodnotím pozitivně. Ale rozdělil bych ho do několika fází. Skvěle se nám povedla příprava. Jak po herní, tak po výsledkové stránce. Nicméně divizní soutěž nám ukázala, že je daleko těžší než kraj. My jsme se navíc dlouho aklimatizovali, přišlo pár nových hráčů,“ říká hrající trenér Tachova Jan Matas. „Začátek soutěže nebyl špatný. Pak jsme ale poztráceli dost bodů, měli jsme problémy s disciplínou a nasazením. Dalo by se říci, že jsme spíš bojovali sami se sebou,“ pokračuje Matas.

„Závěr podzimu už snesl přísnější měřítko. Z posledních pěti zápasů jsme získali dvanáct bodů. Takže celkově čtvrté místo odpovídá tomu, na co jsme zatím měli,“ bilancuje tachovský trenér, který komentoval také fakt, že jeho hráči inkasovali na podzim společně s Dobříší tři červené karty a vstřelili si i stejný počet vlastních branek. „Ty problémy s disciplínou jsme měli, ale na tom jsme myslím zapracovali. A vlastní góly? To se prostě stává. Je to spíš shoda náhod. Celkově jsme ale dostávali hodně laciné branky po jednoduchých chybách v defenzivě,“ mrzí Matase, který se také rozpovídal o tom, jak náročné je skloubit trénování s hraním.

„V trénincích bych problém neviděl, ty se dají včas a kvalitně připravit. Spíš mě tlačí bota při zápasech, když jsem na hřišti. Přece jen z trávníku vidím věci jinak, než kdybych byl na střídačce. Nemůžu to tolik ukočírovat, na systémové věci se dívám z jiného úhlu,“ vysvětluje trenér Tachova.

A jaký je cíl Západočechů pro jarní část sezony? „To si řekneme až v zimní přípravě. Je možné, že někdo odejde, někdo nás posílí. Určitě ale máme na to atakovat druhou příčku. Vedoucí Admira je někde jinde, na podzim nás přehrála jasně 4:1, předčila nás ve všech směrech. “ uzavírá Jan Matas.

Trenér Přeštic Luboš Vašica.
Z duelů v Berouně a Dobříši se budím ze sna, přiznává Vašica