O body do soutěžní tabulky se ve venkovních zápasech vždycky bojuje o poznání hůře než v domácím prostředí. To je známá věc. Fotbalisté divizních Klatov si ale o víkendu z horké půdy Hořovicka odvezli všechny body za nejtěsnější vítězství 1:0.

K sobotnímu duelu se vrací trenér Klatov Michal Čadek, který se rozpovídal o tom, čím si jeho svěřenci důležité body do divizní tabulky zasloužili a co očekává od následujícího domácího utkání. „Utkání v Hořovicku jsme chtěli sehrát daleko lépe než poslední utkání před týdnem doma proti Admiře Praha, která nás přehrála zcela jasně po všech stránkách. A jsem rád, že se nám to povedlo. Nechci úplně říkat, že výhra byla zasloužená, ale jsou to body z venku a ty se počítají,“ má jasno trenér Klatov Michal Čadek, který si pochvaloval hlavně přístup svých svěřenců k samotnému zápasu. „Všichni bojovali, nevypustili jediný souboj. V zápase jsme měli nasazení, hráči se soustředili a plně koncentrovali na každý míč a každou činnost. Za to zaslouží pochvalu,“ říká klatovský kormidelník.

Kouče Čadka ale v zápase potěšila ještě jedna věc. „Nejsme teď v optimálním složení. Zraněný je Vojtko. Někteří kluci navíc hráli se sebezapřením, nejsou stoprocentně fit. Třeba Dan Pavlovič nebo Tomáš Jůda, oba hráli pod prášky. I přesto ale byli k dispozici, ochotni nastoupit. Za to jim patří velké poděkování,“ dodává k víkendovému zápasu na půdě Hořovicka Michal Čadek.

V příštím kole (tuto sobotu) čeká Klatovy domácí souboj s Jindřichovým Hradcem, nováčkem soutěže. „Před týdnem sice náš nejbližší soupeř dostal pět gólů v Přešticích, ale teď o víkendu doma porazil pražskou Aritmu, která patří k těm lepším týmům v soutěži. Poslali nám tedy dostatečný vzkaz. Rozhodně to nebude lehké utkání. My ale hrajeme doma a chceme vyhrát. Hlavně chceme potvrdit venkovní vítězství. Pokud doma neuspějeme, bude to prakticky k ničemu, protože budeme na nule,“ je si vědom trenér Klatov.

Velkou formu potvrdili o víkendu fotbalisté třetiligových Domažlic, kteří se díky výhře 4:1 nad Litoměřickem vyhoupli na druhé místo tabulky – bod za stoprocentními Zápy. „Měli jsme dobrý vstup do utkání a relativně brzy se dostali do vedení 2:1. Myslím si, že jsme měli zápas pod kontrolou, i když přiznávám, že své šance měl také soupeř. Zápas se musel divákům líbit, mohlo to skončit klidně 8:3,“ uvádí kouč Jiskry Pavel Vaigl. „Mrzí mě ale zranění Vilčeka, který musel předčasně střídat. Měl potíže s kolenem. Uvidíme, jak na tom bude,“ dodal Pavel Vaigl.

Okresní přebor Prazdroj Plzeň x Lhota B.
Prazdroj si na úvod přeboru zastřílel