Jako kouč u týmu mladíků zůstal Pavel Horváth, který si svoje ovečky svolal nezvykle brzy. Zatímco jinde mají třetiligové celky ještě volno, on už s nimi trénoval.

„Sešli se nám hráči z více týmů – z juniorky, devatenáctky i kluci, co byli na hostování. Chci si udělat obrázek o tom, s kým můžu počítat více a s kým méně,“ vysvětloval Pavel Horváth pro klubový web brzký začátek přípravy.

Ty vyvolené pak pozve i na hlavní část přípravy, která začne 4. července a potrvá pět týdnů. „Tam už bychom chtěli hráče přesně vyselektovat, aby bylo jasné, s kým počítat pro ČFL,“ doplnil kouč rezervy plzeňské Viktorie.

Poslouží mu k tomu i osm přípravných zápasů a tradiční soustředění v Písku. „Je mi jasné, že přechod do dospělého fotbalu bude pro kluky skok,“ domnívá se Horváth. „Bude to velká škola. Ale věřím, že se s tím vyrovnají.“

A v čem vidí největší rozdíl oproti mládežnickému fotbalu?

„Hraje se o postup i o sestup, to je velká změna oproti juniorské lize. Další věc je v tom, že v soutěži se objevují i 25letí a 30letí hráči, samozřejmě také matadoři kolem 35 a 40 let, což kluky čeká poprvé. Sám jsem zvědavý, jak to bude vypadat,“ těší se Horváth na novou výzvu.

„Samozřejmě doufám, že to mužstvo složíme tak, abychom byli úspěšní a aby kluci výkonnostně rostli,“ přeje si.

Do soutěže by chtěl mít kádr 16 hráčů do pole a dva gólmany. „Počítat můžeme i s tím, že v některých zápasech za nás budou chodit hrát hráči z áčka, které bude mít širší kádr. Budou k nám chodit méně vytěžovaní hráči nebo ti, co se půjdou rozehrát po zranění,“ doplnil Pavel Horváth.

Nedávno se fotbalisté Domažlic (v modrobílém) střetli v přípravě s áčkem plzeňské Viktorie (2:5), v ČFL teď bude jejich soupeřem její rezerva.
Rezerva Viktorky ve stejné soutěži? To nebude problém, zní z Domažlic