První dva duely jarní části FORTUNA ČFL nezvládli podle původních plánů ani představ. Fotbalisté Domažlic prohráli s Vyšehradem a před týdnem proti Živanicím zachraňovali remízu až v páté minutě nastavení. Ani trenér Jiskry Pavel Vaigl nebyl s výkonem a výsledky svých vyvolených mužů příliš spokojený. Po víkendu je ale zase všechno jinak. Chodové zvítězili na půdě Litoměřicka 3:0, a tak je pochopitelné, že se nálada v kabině družstva rapidně zvedla. „Jsem spokojený. Předchozí dva zápasy se nám příliš nepovedly, takže jsem měl z utkání v Litoměřicích trošku obavy. Kluci to ale zvládli. Pomohla nám brzká branka, která nás uklidnila. Pak jsme už na hřišti dominovali,“ pochvaloval si trenér Jiskry Domažlice Pavel Vaigl.

Výhru na půdě nepříjemného protivníka režíroval hattrickem kanonýr Došlý, který za posledních sto minut nastřílel čtyři góly. Ano, právě osmadvacetiletý forvard před týdnem proměněným pokutovým kopem poslal duel se Živanicemi do penaltového rozstřelu. „Do Litoměřic jsme jeli bez Františka Dvořáka, chyběl i Jonáš Vais. Museli jsme tedy sestavu zase trošku pozměnit. Petra Došlého jsme dali dopředu a on ukázal, že je tam velmi platným hráčem. Myslím si, že mu tato pozice vyhovuje. Petr odvedl velmi dobrý výkon,“ pokračoval trenér Domažlic, jenž tentokrát neměl k výkonu svých svěřenců žádné připomínky.„Až jsem byl překvapený, že tam nebylo nic, co bych mohl klukům vytknout,“ dodal kouč s úsměvem.

Přeštice (v bílém) vs. Beroun.
Strejčkův „angličák“ zařídil Přešticím vítězství

SPANILÁ JÍZDA POKRAČUJE I NA JAŘE

Tři zápasy, osm získaných bodů. To je bilance fotbalového Mýta v jarní fázi nejvyšší krajské soutěže. Po zisku dvou bodů na Bolevci a výhře s Tlumačovem uspěla družina mýtského trenéra Zbyňka Drozdy na hřišti Chotěšova proti domácímu výběru Lhoty 3:1.

„Vítězství se ale vůbec nerodilo lehce. Naštěstí se nám vydařil vstup do utkání, kdy Michal Holý vstřelil branku. To nám hodně pomohlo. Poté jsme se snažili hru kontrolovat, držet míč na kopačkách, ale jak jsme předpokládali, Lhota hrála velmi tvrdě. Jejich důraz a rychlé přistupování k hráčům nám dělalo po celý zápas velké problémy,“ přiznal Drozda.

„První poločas tak skončil 1:0 v náš prospěch. Začátek druhé půle se nám naopak vůbec nepovedl. Soupeř nás zatlačil, nám se nedařilo držet střed hřiště a zachytávat odražené míče. Zákonitě tak přišel trest, kdy Lhota skórovala ze standardní situace. Po vyrovnávací brance byli domácí na koni a převzali otěže zápasu do svých rukou. Pak nás ale vysvobodil útočník Jiří Hereit, který dokázal vpředu vybojovat balon a vstřelil naši druhou branku. Od té doby jsme byli na hřišti lepším týmem, vítězství jsme si již pohlídali a v závěru ještě přidali třetí gól,“ oddechl si mýtský lodivod.

„Celkově to byl ale velmi těžký zápas. Fotbalisté Lhoty nám nedali nic zadarmo. Troufnu si říci, že to byl na jaře zatím nejtěžší soupeř,“ chválil protivníka Drozda.

Zkušený trenér si kromě vítězství váží i toho, že jeho tým pokračuje ve výborných výkonech z podzimu. „Je jen škoda, že jsme ztratili bod na Bolevci. Ale vzhledem k průběhu zápasu ho musíme brát. Na jaře jsme získali osm z devíti možných bodů a to je hodně slušné. Trošku jsme v tabulce odskočili týmům na pátém a šestém místě,“ uzavřel hodnocení trenér Mýta.

KPM Stříbro - Nýrsko.
Petřín nastřílel osm branek. Rapid uspěl v derby