Premiéra v novém ročníku třetí ligy čeká pochopitelně také chloubu chodského fotbalu – domažlickou Jiskru. Svěřenci trenéra Pavla Vaigla začínají na domácím hřišti, v sobotu od 15 hodin hostí pražský Vyšehrad. „Chceme soutěž odstartovat třemi body. Hrajeme doma, navíc jsou tady Chodské slavnosti. Tím bych chtěl zároveň také pozvat naše fanoušky, aby nás na Střelnici přišli podpořit,“ uvádí trenér Pavel Vaigl.

„Už jsem to říkal také klukům. Zejména v domácím prostředí jsme silní. Byl bych nerad, kdyby si naši soupeři odsud vozili body,“ má jasno kormidelník nejofenzivnějšího celku Fortuna ČFL v sezoně 2017/2018. A co zkušený trenér očekává od zítřejšího protivníka z hlavního města? „Trošku tuším. Na druhou stranu, na soupisce soupeře přibyli noví hráči, takže se Vyšehrad bude stejně jako my teprve sehrávat,“ míní trenér Jiskry Domažlice.

„Určitě nás ale nečeká nic jednoduchého. Myslím si, že Vyšehrad bude patřit k silnějším týmům v soutěži. Společně s Vltavínem. Samozřejmě ale, že my chceme hrát také co nejvýše. Pokud budeme hrát na špici tabulky, bude se o nás mluvit. A to pochopitelně chceme,“ uvědomuje si trenér Chodů Pavel Vaigl.

„Hlavně bychom ale chtěli hrát útočný fotbal a bavit naše fanoušky,“ přeje si kouč čtvrtého celku loňského ročníku třetí nejvyšší domácí soutěže, který však ví, že jeho družina má ve hře ještě nedostatky. „Musíme přidat v útočné fázi. Například v generálce s Doubravkou stříleli góly spíše zadní hráči. Ve vápně jsme ale silní, věřím, že se do toho dostanou také útočníci a branky dávat prostě budou,“ dodává.

Soustředění hokejistů HC Klatovy
Soustředění vrcholí utkáním se Sokolovem

Zkrátka ale nepřijdou ani fanoušci týmů hrající krajský přebor. Jeden z úvodních zápasů nového ročníku, který se hraje už v pátek od 18.30 hodin, budou mít na svědomí největší favorité soutěže – domácí fotbalisté Rokycan a Petřína Plzeň. „V prvním kole na sebe narazí asi největší favorité soutěže. Tedy alespoň podle toho, jak jsou oba celky tipované. Myslím si, že to bude ale ještě takový syrový zápas. První ostré utkání po letní přípravě. Jak my, soupeř, ale i další celky teprve budou všechno ladit. Vždycky totiž chvíli trvá, než si to sedne,“ míní trenér Rokycan Milan Dejmek, který klub převzal v létě po Robertu Vágnerovi.

„Petřín určitě bude chtít získat nějaké body, to je jasné. My ale hrajeme doma, takže chceme zvítězit. Bude to litý boj a já doufám, že se šťastným koncem pro nás,“ přeje si Dejmek. A snad se v dobách rekordních veder, která panují v celé Evropě, nezblázní také matka příroda. „Je to tak. Otázka také visí nad počasím, protože na pátek hlásí bouřky, přeháňky a průtrže mračen. To by mohlo utkání dost ovlivnit,“ uzavírá rokycanský lodivod Milan Dejmek.

FOTBALOVÝ PROGRAM

Fortuna ČFL – sobota 15.00: TJ Jiskra Domažlice – Slavoj Vyšehrad.

Fortuna divize A – sobota 17.00: Hořovicko – Robstav Přeštice, Beroun – Senco Doubravka, FK Tachov – Čížová, Klatovy – Táborsko B.

Krajský přebor – pátek 18.00: FK Nepomuk – Jiskra Domažlice B, 18.30: FC Rokycany – Petřín Plzeň, sobota 17.00: Nýrsko – Slavia Vejprnice, Rapid Plzeň – Baník Stříbro, Tlumačov – Lhota, Chotíkov – Luby, neděle 16.00: Zruč – Horní Bříza, 17.00: Slavoj Mýto – Bolevec.

I. A třída – sobota 17.00: Kralovice – Žihle, Košutka – Staňkov, Černice – Meclov, neděle 16.00: Svéradice – Žichovice, 17.00: Sušice – Kaznějov, Mochtín – St. Plzenec, Rokycany B – Horažďovice, Holýšov – Bukovec.

Turnaj v malém fotbale Nagasaky Cup Nýrsko 4.8.2018
Areál v Nýrsku hostil Nagasaky cup