Předpokládáme jeho produkci jen za nynější krizové situace,“ konstatuje k látce Anti-COVID předseda představenstva Milan Vodička. Bochemie, jak upozorňuje, všeobecně „významně navyšuje“ výrobu dezinfekcí jak pro domácnosti, tak zdravotnictví.

Prostředků na bázi chlornanu dělají dvakrát tolik, lihových dokonce až třikrát více! Vše míří na volný trh, ke zdravotníkům a do státních hmotných rezerv. A novinku Anti-COVID od tohoto týdne dodávají sociálním zařízením, institucím či městům zejména v našem kraji.

V první linii boje s koronavirem jsou lékaři, policisté, vojáci, komunální politici, ale i popeláři, kteří den co den objíždějí obce a města, aby ty nezůstaly zavaleny odpadky.
Chraňme sebe i své okolí, města zavádějí nová pravidla pro nakládání s odpadem

„Díky pochopení a nasazení zaměstnanců se nám v této nelehké situaci daří zajišťovat produkci tolik potřebných dezinfekcí ve třech směnách. V občasných směnách pomáhají ve výrobě kancelářští pracovníci. Ti poté musí zvládat i své běžné úkoly,“ uvádí Vodička.

Dělá se samozřejmě o víkendech a společnost má přijatu spoustu opatření pro zvýšení bezpečnosti – tedy snížení rizika nákazy. Od bezpečného střídání směn, přes omezení pohybu osob zvenčí po areálu firmy až po práci z domova (což platí pro kancelářské síly).

Havířov v celostátní karanténě.
PODÍVEJTE SE: Havířov v době koronaviru, rozkvétající prázdné město

Každý člověk v Bochemii přitom také získává v době koronavirové pandemie docela užitečný bonus. „Rozhodli jsme se vybavit jejich domácnosti půl litrem dezinfekce na ruce,“ dodává Vodička. Jen v dělnických pozicích v podniku aktuálně působí 170 zaměstnanců.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník