Vše začalo na začátku roku 2019, kdy děti musely splnit požadované zkoušky se svými čtyřnohými kamarády a pak podstoupit náročné výběrové závody, kde je konkurence veliká.

Povedlo se, a proto jsme společně se 4 mládežníky vyrazili na Mistrovství ČR mládeže a juniorů. Letos jsme to neměli daleko, protože tento závod byl pořádán základní kynologickou organizací Nýřany. Děti se svými čtyřnohými kamarády předvedly moc pěkné výkony, na které jsou jistě hrdí. Soutěžilo se v pachovým pracích, poslušnostech a obranách v několika kategoriích. Náš kraj měl zastoupení v kategorii ZVV1 a IGP2. V kategorii IGP2 naše mládež zazářila. Bohužel nikdo z našich zástupců nedosáhl stupínku nejvyššího,ale druhé , třetí a čtvrté místo už patřilo jen plzeňským mládežníkům a jejich psím parťákům. Na tomto mistrovství soutěžila mládež převážně s plemeny německý a belgický ovčák. Plzeňáci měli zastoupení i jiného plemene a to velkého knírače. Společně vybojovali na tomto mistrovství, jako družstvo, nádherné druhé místo!

Stříbrná kynologická mládež 2019.Zdroj: Martina Duchková

Hned jak tento závod skončil, začali se mládežníci připravovat na další výběrový závod pro Mistrovství ČR mládeže stopařů, který se týkal pouze pachových prací. Celkem se na toto mistrovství probojovalo za náš kraj 6 mládežníků a 2 junioři. Vzhledem k tomu, že toto mistrovství pořádala základní kynologická organizace Žatec, tak cesta pro nás byla o trochu delší. Na tomto mistrovství se nedařilo, tak jak jsme si úplně představovali, ale i tak jsme si závod společně moc užili. I přes mnohé neúspěchy plzeňská mládež byla v družstvech opět druhá!

Mladí kynologové načerpali nové zkušenosti a poznatky, pejskové se naučili pracovat v cizím prostředí. Nyní můžeme společně pokračovat v započaté práci dál a doufat, že rok 2020 bude ještě úspěšnějším rokem!

Martina Duchková