Akce byla uspořádána převážně ke Dni dětí, ale zúčastnili se i dospělí. Na zahradě Chovatelny se začalo se střelbou na terče. V kategorii muži vyhrál Jan Cubr, nejlepší střelkyní se stala Kateřina Vránová, první místo v kategorii junior obsadil Jiří Soukup a v kategorii děti (6-9 let) se vítězem stal Lukáš Balzer, stříbro si odnesl Daniel Janota a bronz patřil Honzíkovi Cubrovi. Všichni byli náležitě odměněni jak obcí Dolní Lukavice, tak MS Lukavan, který věnoval poukazy na odběr kančího masa.

Po střelbě si děti prošli Stezku za poklady lesa, kde na stanovištích plnili zajímavé úkoly s tématikou zvířat a přírody. Za každý splněný úkol získali razítko. Na dvou místech se zastavili se sokolníky, kteří jim prozradili něco o dravcích. S nimi se pak mnozí vyfotili. V cíli děti čekal bohatý výběr sladkých odměn.

Vrcholem slunného květnového odpoledne byla hodinová ukázka sokolnictví. Sokolník nás nejprve stručně seznámil s historií sokolnictví, pak začaly jednotlivé ukázky s dravci. Do programu se zapojili i dobrovolníci z řad místních dětí. Zajímavá byla ukázka s poštolkou, orlem mořským. Na závěr ukázky sokolník dětem ukázal mládě výra velkého a fretku, která běhala mezi dětmi. Po celou dobu akce byl v Chovatelně k prodeji kančí guláš. Děkuji všem, kteří se na akci podíleli a pomohli s organizací.