Ryanair od zavedení dalších letů na rozdíl od běžného vývoje v minulých letech letenky postupně dál zlevňuje, což ukazuje na stále slabou poptávku po létání k moři. Ceny jdou dolů řádově o stokoruny: ještě před týdnem stála nejlevnější letenka z Prahy na Mallorcu 1653 korun, nyní je za 1397 korun.

Na Letišti Václava Havla Praha pokračuje návrat pravidelných leteckých linek do provozu
I po příletu z dovolené čekejte mírná omezení. Přímo na letišti se lze otestovat

Zatím nejlevnější nabídkou Ryanairu k moři byl až do úterý chorvatský Zadar, kam firma nabízí lety na srpen za 1266 korun. Do Chorvatska létá firma stále jen jeden den v týdnu, ale nově od srpna každou sobotu dvakrát denně.

Ryanair zlevnil letenky i do dalších destinací: na Korfu zlevnily zpáteční letenky na 1334 korun, na Rhodos dokonce u pár termínů jen na 1183 korun. Všechny ceny jsou za letenku s malým palubním zavazadlem.

Smartwing zlevňují jen Malagu

Smartwings zatím odolávají zlevnění a nabízí lety i několikanásobně dráž. Například v případě Korfu se ceny za zpáteční letenky v srpnu blíží osmi tisícům korunám. Jedinou destinací, kde zatím Smartwings zlevnily, je Malaga: srpnové letenky stojí i kolem 1800 korun, což je v podstatě podobná cena jako u Ryanairu. Jde aktuálně i o jedinou destinaci, kde Smartwings nabízí zpáteční letenku za cenu pod dva tisíce.

Letadlo letecká společnost Smartwings, 17. září 2019 v Mošnově.
Z Ostravy k moři? Se Smartwings až sedmkrát dráž než z Katovic

Do seznamu letů k moři pod tisícikorunu se dostal také easyJet, na přelom srpna a září nabízí lety do Benátek za 881 korun.

Podobně nízké ceny letenek k moři jsou v Praze nezvyklé, zvláště v období hlavní sezóny.