Ten se z hrůzného zážitku dodnes nevzpamatoval a vyrůstá pod dohledem v dětském domově. Beňak se za své jednání zpovídá před soudem. „Ale nejsem gay,“ tvrdí Beňak.

Státní zástupkyně Irena Kondrová mladíkovi klade za vinu, že od jara do října roku 2004 nejméně v pěti případech souložil se svým tehdy osmiletým bratrem. Někdy si na něm chtěl vynutit i orální sex.

„Vždycky přišel k mé posteli a pak mě obtěžoval. Řekl jsem to mámě a ta říkala, že jestli to udělá ještě jednou, tak půjde do blázince. Když jsem křičel, máma vstala a Pavlovi vynadala,“ vypověděl Roman v přípravném řízení. Jeho výslech u soudu ovšem znalci s ohledem na jeho psychický stav nedoporučili.

Romanova matka Simona nebyla jediný člověk, kterému se chlapec svěřil. Problému s Beňakem vyprávěl i sousedce a své tetě. Věděl o tom také otec obžalovaného, Milan Beňak. Právě s ním matka malého Romana žila jako družka. „Bála jsem se ho. Stejně jako Pavla. Milan mi vyhrožoval, že mi ublíží. Románka taky nikdy neměl rád. O tom, co se dělo, věděla i Pavlova přítelkyně Nikola,“ vypověděla chlapcova matka. Ta poté co se o mladého Beňaka začala zajímat policie, ze společného příbytku odešla ke své matce. „Milan už mě ani nechtěl pouštět ven,“ řekla soudu.

Jednání bude pokračovat i v dalších dnech výslechem svědků. Pokud by nakonec soud uznal Beňaka vinným, může si za mřížemi posedět až deset let.