V pátek 13. dubna krátce před pátou hodinou ranní naboural na přehledném úseku mezi Kaznějovem a odbočkou na Horní Břízu do stromu. Příčinu nehody policisté šetří. Podle totální devastace auta je možné, že motorista jel příliš rychle.

„Automobil se od stromu odrazil a zůstal v příkopu. Náraz byl tak silný, že zdeformované plechy amputovaly řidiči obě nohy v oblasti kolen. Ty zůstaly uvnitř a tělo bylo odmrštěno do vzdálenosti asi čtyř metrů od vozidla,“ popsal tragickou událost mluvčí hasičů Plzeňského kraje František Vaško. Přivolaná lékařka pak mohla konstatovat pouze smrt. Silnice byla asi hodinu zcela neprůjezdná, poté se jezdilo v jednom pruhu.

Nehoda se stala zhruba kilometr od místa, kde před deseti dny zemřeli 44letí manželé z Dobřan a 17letý kamarád jejich syna ze Vstiše. I zde se příčina stále šetří. Jednou z nejpravděpodobnějších variant se opět jeví vysoká rychlost. „Na případu nyní pracují policisté i soudní znalci,“ doplnil mluvčí severoplzeňských policistů Josef Aubrecht.

Poslední letošní obětí automobilové nehody na severním Plzeňsku je japonský řidič, který havaroval v únoru v plaských serpentinách. Celkem tedy v okrese zemřelo pět lidí a všichni na téže silnici. O tom, že zde motoristé velice často překračují nejvyšší povolenou rychlost, svědčí i čerstvé měření na železničním přejezdu u Kaznějova. Málokdo zde projížděl předepsanou padesátkou. Jeden motorista měl na tachometru dokonce o 42 kilometrů v hodině více.