Zatímco karosérie typického SUV se velké části lidí hodně líbí, verze kabriolet vzniknuvší odříznutím střechy takového vozu už většinou ne. Naštěstí si to lidé z vedení automobilky Porsche včas uvědomili a zvažovaná varianta Cayenne Convertible byla zavčasu zamítnuta.

Nyní se na toto auto ze všech úhlů můžete podívat v naší fotogalerii.

Nyní, v předvečer dvacátého výročí představení první generace Cayenne, tiskové oddělení stuttgartského výrobce sportovních vozů uvolnilo několik snímků studie tohoto auta.

Auto mělo dostat skládací plátěnou střechu a pouze jeden pár bočních dveří. Zatímco přední partie a třeba také palubní deska byly kompletně převzaté ze sériové verze prvního sportovně-užitkového modelu v historii Porsche, o té zadní se vedly dlouhé diskuse.

Současná generace Porsche 911 Targa 4S
Porsche 911 Targa má trošku nepatřičný název. Přesto je legendou

Dokonce je na dochovaném trojrozměrném modelu zvažovaného SUV-kabrioletu záď rozdělena na dvě poloviny a každá má jinou podobu. Liší se umístěním a tvarem zadního světla i třeba spodní linií zadního okna. Jedna varianta je ve stylu Carrery GT, druhá pak zase připomíná první Panameru. Ta se ale dostavila na trh až o sedm let později.

Tento koncept byl vlastně jen maketou, která nebyla schopna samostatného pohybu. Práce na něm byly brzy po interním představení zastaveny. Nebylo totiž vůbec jisté, zda by se našlo dost zákazníků ochotných si ho koupit. Také tehdejší vedoucí představitelé automobilky pochybovali, zda by stylisticky zapadl mezi ostatní nabízené modely.

Z dnešního pohledu se zdá, že udělali dobře. Hezké auto by to určitě nebylo.