„Neuvěřitelný večer,“ vykládal hrdina zápasu, debutant v národním týmu.

Teď je o něm řeč znovu. Do svých řad jej získala Plzeň. „Sice je tu časový posun, ale budu připravený. Už se těším na hřiště,“ vzkázal forvard, který dosud působil v zámořském Dallasu.

Jak je důležité mít Adama

Fanoušci na západě Čech museli skákat radostí, když Adolf Šádek tenhle přestup dotáhl do konce. Důvodů je víc, ale nejvíc se hodí vypíchnout jednu Ondráškovu vlastnost - zarputilost. Víte (nebo možná ne), 31letý fotbalista si kdysi prošel skutečným peklem. Blikající tlačítka automatů z něj málem udělala druhého Jana Šimáka. Jenže on se vzchopil. Dokonalý restart přišel v Norsku, ve městě Tromsö na severu, kde spíš než kasino potkáte ledního medvěda. Odchovanec Českých Budějovic se tam stal nejlepším střelcem, potom sázel góly ve Wisle Krakow, následoval přesun do Ameriky.

V každém klubu si ho zamilovali. Proslul jako dříč, získal přezdívku Kobra. A tím jsme zpět u Plzně. Viktoria totiž přesně takový typ hráče potřebovala. Tvrdého fotbalistu, který umí rány rozdávat, ale také přijímat (v tom se totiž liší od jiných útočníků v kádru). Potřebovala hráče, který za to vezme, seřve soupeře i své parťáky. Kdo před měsícem viděl neúspěšnou pohárovou bitvu v Alkmaaru, musí souhlasit.

Brankář pražské Slavie Ondřej Kolář
Hyperkorektní fotbal. To nechcete hrát na housle?

Ještě to vezměme také z druhé strany, ani Ondrášek si určitě nepohorší. Přichází do Plzně jako hvězda. Stál prý zhruba dvacet milionů korun, bude mít super plat, bude doma, na očích trenérům reprezentace. Rozhodně by v ní neměl chybět. Ne proto, že dal gól Anglii, ale proto, že za dvojicí Schick a Hložek se takový žolík bude hodit.