Otevře se jich hned několik, Nadace 700 let města Plzně totiž pořádá první ročník festivalu dvorků. Srdcem akce je místo v Sedláčkově ul. 30, kde sídlí Fakulta filozofická ZČU a bude tu vyhrávat jazz. Fajnšmekři se mohou těšit na dvorek plzeňského biskupství, odkud vás pustí třeba také do kaple blahoslaveného Hroznaty.

Můžete nahlédnout do dvorku i celé budovy Národopisného muzea na nám. Republiky 13, nebo do dvorku v Bezručově ulici 9. Tam potkáte třeba emeritního člena činohry plzeňského divadla Tomáše Šolce nebo architektku Annu Hostičkovou, s nimiž si můžete popovídat. Otevřeno bude Diecézní muzeum ve Františkánské ulici a další zajímavá plzeňská místa. Někde s programem, jinde bez něj. Každopádně všechny komentované prohlídky jsou už beznadějně vyprodané, možností zůstává projít si místa samostatně. A zahrát si zábavnou stopovačku po dvorcích s různými úlohami.

„Přijďte se podívat do míst, která znáte, i tam, kam se běžně nepodíváte," zve na zajímavou akci ředitelka nadace Alena Kozáková.