Šumavský MTB maraton odstartuje v sobotu dětskými závody Junior Trophy. Začíná se od nejstarších dětí 12 – 13 let od 9:20 a dál postupně dle kategorií. Dětská klání vrcholí závodem nejmenších dětí na odrážedlech krátce po 11. hodině. Pro děti je v prostoru jejich závodiště přichystán doprovodný program včetně Školy kola Pepy Dresslera, dřevěné dráhy pumptrack či skákacího hradu.

Na zítřejší závody se může přihlásit úplně každý již dnes od 18 do 20 hodin přímo v místě zázemí závodu, v lyžařském běžeckém stadionu na Zadově, nebo zítra od 8 do 11 hodin.

Pro dospělé jsou připraveny tři trasy – fitness jízda na 12 kilometrů, trasa C na 29 kilometrů a nejdelší závod na hlavní trati, který měří 54 kilometrů.

Ani v neděli Zadov neosiří. Jede se tu Enduro Race Zadov, další díl závodů Enduro série. Těšit se můžete na pět rychlostních zkoušek, kterým dal základ trenér Jiří Lutovský a pečlivě je doladil biker tělem i duší Honza Jedlička. Enduro začíná v 10 hodin v lyžařském areálu na Zadově a trénink bude probíhat po celou sobotu. Tratě tohoto závodu jsou středně těžké a jsou vhodné i pro začátečníky.