VYBERTE SI REGION

Začíná hledání dalších regionálních potravin

Plzeňský kraj – Vyrábíte potravinu, jste na ni hrdí a myslíte, že by splnila nejpřísnější požadavky na kvalitu? Zkuste pro ni získat titul Regionální potravina Plzeňského kraje.

25.1.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Archiv

Hledání těch letošních začne 1. února, odkdy se budou malí a střední výrobci potravin moci až do 13. března přihlašovat. „Soutěž si za uplynulé období získala celou řadu příznivců a spotřebitelé stále pozitivněji vnímají zelené logo označující vítězné výrobky v jednotlivých krajích," míní mluvčí Krajského úřadu René Zeithaml.

Na seznamu Regionálních potravin Plzeňského kraje je dnes 46 položek, od nezvěstického jablka Julia přes Krchlebský koláč či Medovinu z Českého lesa po plzeňské Zelňáky nebo Klatovské duo řezy.

Hodnotitelská komise, která potraviny posoudí, zasedne 5. dubna v areálu Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech.Vyhlášení výsledků se uskuteční 29. dubna na Festivalu regionálních potravin v areálu Plzeňského Prazdroje.

Všechny informace potřebné pro přihlášení do soutěže najdete na webu Krajského úřadu.

Loňští vítězové
Regionální potraviny Plzeňského kraje 2015:
• Jahodová zmrzlina • Křimický zelný salát s koprem • Nebílovský mošt – příchuť jablko, hruška • Klatovské duo řezy
• Kváskový chléb pšenično-žitný • Přírodní sýr • Brodská klobása • Přešínská játrová paštika zauzená 

Autor: Pavel Korelus

25.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Výhru nad Teplicemi zařídil specialista Bakoš

Teplice, Plzeň - Fotbalisté Viktorie Plzeň vybojovali v Teplicích tři důležité body za výhru 1:0. Na severu Čech vyhráli po čtyřech a půl letech díky brance Marka Bakoše v závěru prvního poločasu.

Pro vážně zraněného cyklistu u Bukové na jižním Plzeňsku musel letět vrtulník

Jižní Plzeňsko - Mladý muž skončil ve vážném stavu v plzeňské nemocnici.

Zemřel Jaroslav Holler, autor ocelové konstrukce Domu kultury

Plzeň - Vynikající konstruktér zemřel 15. září ve věku 89 let.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies