Zainvestuje tu jednak zastřešení terasy v patře (1,4 milionu korun) či rozšíření parkování pro televizní a rozhlasovou techniku, policii, záchranáře a návštěvníky II. ledové plochy (1,8 milionu korun). Za více než půl milionu dovybaví také střižnu, která umožní analyzovat záznamy hokejových zápasů. Hokejistům také pořídí novou rolbu na úpravy ledové plochy (2,7 milionu korun) a do areálu stadionu koupí mobilní dvojgaráž (170 tisíc korun).

„Určité investice do zimního stadionu jsou už třeba, stadion vypadá dobře zvenku, zevnitř je to horší," uvedla radní města pro sport Irena Rottová (ODS) a připomněla rovněž starou rolbu, která už potřebuje vyměnit.

Miliony korun do zimního stadionu, který vlastní město, zahrnul ekonomický náměstek primátora Martin Zrzavecký (ČSSD) do rozdělení přebytku hospodaření města z loňského roku, tzv. porcování medvěda.

Kromě jiného z něj radnice zafinancuje také reklamu za 600 tisíc korun pro zoologickou zahradu, když jí zaplatí pořízení dvou obrovských 300kilogramových maket lva a tygra na tramvajové zastávky na Karlovarské třídě.

Ze stejného balíku peněz půjde ještě 1,6 milionu korun na radary měřící rychlost aut pro městskou policii nebo osm milionů korun blokovaných pro investici do úřadu čtvrtého městského obvodu.

Celkem 13,5 milionu korun poputuje také na stavební investice. Šest milionů korun má jít na Slovany do Chvojkových lomů, sedm milionů korun pak na úpravy náměstí Míru na Borech a půl milionu korun na úpravu služebny městské policie v Liticích.

Pět milionů korun dá město také na úpravu starého depa PMDP v Cukrovarské ulici, a to kvůli úpravám pro potřeby EHMK. 1,5 milionu má jít na stavební investice Správy veřejného statku, konkrétně vybudování cest, tůňky a altánu v lesoparku Ostende.

Více než 50 milionů Kč převádí město do rezerv kvůli výkupům pozemků, zejména pro západní okruh.