Nyní stanul před senátem Krajského soudu v Plzni, aby se tu zpovídal z trestných činů podvodů z části dokonaných, z části ve stádiu pokusu. Je ohrožen až 12letým pobytem za mřížemi.

Podle žalobce měl v srpnu 2010 jako zástupce jiné firmy předat v sídle K+B v Plzni k proplacení fakturu za zemní práce v Břasích za téměř 4,2 miliony Kč, i když k plnění nikdy nedošlo. Kolbe pak vrátil firmě K+B 600 tisíc a zároveň uznal svůj dluh. O měsíc později v Chlumčanech pod záminkou nákupu čtyř tisíc kilogramů barevných kovů vylákal od Karla Salzmana 400 tisíc korun. Obchod ale realizován nebyl, přičemž poškozeného ujišťoval, že půjčenou částku vrátí do ledna 2011. To se ale nestalo. Nakonec v nezjištěné době od října do listopadu 2010 firmě Desinsekta vystavil jménem firmy K+K fakturu za stavební práce na 463 tisíc korun, které nechal zaslat na svůj účet. Přitom nebyl Kolbe oprávněn za firmu vůbec jednat. Kromě toho ho státní zástupce žaluje z toho, že od roku 2007 pod různými záminkami si na různých místech kraje půjčoval deseti až statisícové částky, které obvykle už nevracel, či ně vypisoval směnky až na milion korun. Takto konal, i když věděl, že mu jeho špatná finančních situace nikdy nedovolí napůjčované částky vrátit. Záminky k půjčení byly nejrůznější – od zhodnocení prostředků, až po nákup tvárnic, nebo obchod s nerezovými dráty
do zahraničí či investic do solárních panelů nebo telekomunikací.Ani jediný ze slibovaných záměrů se ale nekonal. Poškození ale přišli celkem o téměř osm milionů korun.

Do soudní síně přišel muž o dvou francouzských holích, troska, která zčásti nastínila smutný příběh. „V prvních třech případech jsem schopen prokázat svou nevinu. Byl jsem totiž vydírán. Měl jsem strach, protože mi bylo vyhrožováno fyzickou likvidací mé osoby i mé rodiny, dokonce mi jeden z vyděračů nakonec způsobil úraz kyčle. Nejednou jsem měl pistoli u hlavy, stříleli po mně…Zruinovali mě i celou moji rodinu, přišel jsem o všechny peníze i rozestavěný dům dal jsem jim i celoživotní úspory svých rodičů. Z těch peněz jsem nic nikdy neměl, všechno jsem předával vyděračům, vše jsem dělal podle jejich diktátu," uvedl před soudem Kolbe s tím, že vždy fungoval jako kurýr a z vylákaných peněz neměl nic. Kolbe nakonec sám podal na vyděrače trestní oznámení pro vydírání a vyhrožování a podle jeho slov by i oni brzy měli stanout před soudem. Hlavní líčení bylo nakonec odročeno, protože se obžalovanému nedovolil jeho zdravotní stav pokračovat ve výpovědi.

Soud v pondělí také zamítl jeho žádost o propuštění z vazby a příští jednání a dokončení výslechu Kolbeho pak odročil až na leden příštího roku.