Policisté říkají: „Přestože lidi neustále varujeme, nechávají ve svých vozech cenné věci, a zloděje tak sami přímo vybízejí!“

„Škodu ve výši 34 tisíc korun způsobil zloděj hned ve středu ráno, když ve Vlastině ulici ukradl z vozu Iveco Daily navigaci a značkové autorádio,“ uvedla policejní mluvčí Martina Hábrová.

Další zloděj řádil na Slovanech. „V Jablonského ulici rozbil okénko vozu Škoda Forman a odnesl si autorádio i se snímatelným čelním panelem, jenž byl schovaný ve dveřích vozu. Zloděj se podíval i do kufru vozu, kde měl jeho majitel uloženou rybářskou výbavu za deset tisíc korun. Samozřejmě přišel i o ni, a tak celkovou škodu vyčíslil na 12 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Autorádia zmizela také ze dvou felicií. Jedna byla zaparkovaná v Koterovské ulici, druhá pak v Částkově ulici. Škodu přesahující 20 tisíc korun vyčíslil majitel fabie, kterou zanechal na Domažlické třídě. „Z té zmizel v noci na středu digitální fotoaparát, hands free sada a rádio,“ informovala Hábrová.

Kradlo se také v ulici V Šipce. „Vůz Škoda 440 Spartak tam zaparkoval 82letý Plzeňan. Záhy ale zjistil, že mu z kufru vozu zmizelo deset litrů benzinu, které měl v kanystru. Zloděj benzin přelil a prázdný kanystr vrátil zpátky do kufru,“ přidala další případ mluvčí s tím, že policisté opět důrazně varují řidiče, aby nenechávali cenné věci v autech.