V Synot lize vyhráli už jedenáctý zápas v řadě, na jaře v šesti utkáních získali plný počet osmnácti bodů, nastříleli jedenáct branek a inkasovali jediný gól, a to ještě z pokutového kopu.

I proto fotbalisté Viktorie Plzeň dál vedou českou nejvyšší soutěž a navíc také vévodí ligovým statistikám.

Brankářům kraluje Matúš Kozáčik, střelcům Michal Ďuriš a mezi sedmi nejlepšími nahrávači Synot ligy je Jan Kovařík na druhém místě a Milanu Petrželovi patří šestá příčka.

Slovenský reprezentant Matúš Kozáčik v dresu Viktorie ve dvaadvaceti kolech aktuální sezony nastoupil do jednadvaceti zápasů, jen v v duelu proti Baníku Ostrava ho zastoupil jeho brankářský kolega Petr Bolek. Kozáčik dokázal uhájit čisté konto v jedenácti utkáních. Dvaatřicetiletý rodák z Dolného Kubína navíc v lize už 482 minut nedostal gól.

Počet minut své neprůstřelnosti i vychytaných nul prý ale nějak zvlášť nesleduje. „Nijak se k tomu neupínám ani to nepočítám. Pro mne je mnohem důležitější, abychom každý zápas vyhráli. Jestli to bude s nulou nebo ne, to už tak důležité není," uvedl Kozáčik.

Ligové statistikyStřelci: 1. Ďuriš (Viktoria) - 15, 2. Lafata (Sparta) - 13, 3. Magera (Ml. Boleslav) - 12, 4. Škoda (Slavia)  - 11, 5. Bakoš (Liberec) - 10, 6. Mešanovič (Slavia) - 10, 7. Berger (Dukla) - 9
Nahrávači: 1. Vaculík (Jihlava) - 9, 2. Kovařík (Viktoria) - 8, 3. Skalák (Ml. Boleslav) - 7, 4. Dočkal (Sparta) - 7. 5. Tecl (Jablonec) - 7, 6. Petržela (Viktoria) - 6, 7. Bartl (Liberec) - 6
Brankáři: 1. Kozáčik (Viktoria) - 11, 2. Bičík (Sparta) - 9, 3. Berkovec (Slavia) - 8, 4. Šeda (Ml. Boleslav) - 6, 5. Melichárek (Brno) - 5, 6. Koubek (Liberec) - 5, 7. Hanuš (Jihlava) - 5

Druhé místo mezi gólmany s čistým kontem patří Davidu Bičíkovi z pražské Sparty, který vychytal devět nul, pomyslný bronz drží na třetím místě Martin Berkovec ze Slavie Praha, který v první lize neinkasoval v osmi utkáních.

Pořadí střelců Synot ligy vládne s patnácti úspěšnými trefami další slovenský reprezentant v dresu Viktorie Plzeň Michal Ďuriš. David Lafata ze Sparty Praha má na druhém místě na kontě třináct branek a třetí příčka patří mladoboleslavskému dlouhánovi Lukáši Magerovi se dvanácti brankami.

Michal Ďuriš se na podzim trefil jedenáctkrát, v úvodu jara se však nemohl dostat do střelecké formy.

To už ale neplatí, sedmadvacetiletý útočník Viktorie už zase střílí důležité góly a chybí mu jediná branka k vyrovnání klubového střeleckého maxima v samostatné české lize, které se šestnácti brankami drží v Plzni jeho krajan Marek Bakoš.

V popředí statistik se díky své neomylné levačce drží další viktorián Jan Kovařík, který nahrál na osm branek. Jen o bod více má jihlavský Vaculík. Šestý je pak s šesti nahrávkami Milan Petržela.