„Z památkového hlediska nejsou tyto prostory v areálu někdejší barokní pošty právě perlou, spíš přesně naopak. Pro umístění expozice péráků, pionýrů, kývaček, stadionů a čezet jsou ale vlastně úplně ideální," okomentoval vzhled místností Pavel Kroupa ze Společnosti přátel starého Nepomuka, která Expozici veteránů provozuje.

Společnost se totiž rozhodla nechat prostory ve stavu, v jakém je používaly Československé státní lesy. „Nezbytné opravy byly opravdu jen minimální – drobná vyspravení omítek a vybílení stěn, zasklení rozbitých okenních tabulek, oživení nátěrů dveří a oken. Největším stavebním zásahem byla nová betonová podlaha, která nahradila starou, naprosto rozsypanou. Naopak bakelitové vypínače, průmyslová světla, povrchové rozvody elektřiny, výstražné tabulky – to vše se jen očistilo," dodává Kroupa.

Do jedné z takových místností se přesunula i stálá výstava k dějinám závodu Nepomucký trojúhelník.

Kromě Nepomuku mají milovníci motoveteránů na Plzeňsku ještě další příležitosti k pokochání se. Rodinné motomuzeum funguje v jihoplzeňských Chlumčanech a bohatá expozice jednostopých strojů sídlí také v Oselcích.