Na střelecky disponovaného útočníka bude trenér Viktorie Karel Krejčí spoléhat i v zítřejším šlágru Synot ligy v Plzni s Libercem.

„Cítím se velmi dobře a na utkání s Libercem se moc těším.. Vezeme se teď na vítězné vlně a já věřím, že v tom budeme pokračovat i v sobotu," přeje si Michal Duriš, který do středečního pohárového zápasu v Tachově nezasáhl a šetřil síly.

Hráči Viktorie sledovali hru soupeře bedlivě při videorozboru. „Liberec hraje velice dobře kombinačně, daří se mu. Už jen to, že se dostal do Evropské ligy, svědčí o to, že tým má kvalitu. Bude to určitě dobrý zápas," míní slovenský reprezentant.

„Na začátku sezony chvíli trvalo, než se sehráli, hodně obměnili kádr. Teď jim ale všechno šlape, jak má," říká.

Michalu Ďurišovi to v této sezoně střílí, schoval si nějaký ten gól i na zítra?

„To je úplně jedno, jestli dám gól já a nebo někdo jiný. Já budu hlavně rád, když zvítězíme," usmívá se.

V Liberci nyní září další slovenský útočník Marek Bakoš, který pod Ještěd zamířil na začátku letošního roku právě z Viktorie.

„S Markem si píšeme, navzájem se popichujeme, ale všechno je to samozřejmě v rámci normy. Moc se na setkání s ním těším. Věřím ale, že Liberci přistřihneme křidýlka," přeje si Michal Ďuriš.

Souboj mezi třetí Viktorií Plzeň a druhým Slovanem Liberec začíná v Doosan Areně v 18.15 hodin. Fanoušci rozebrali všechny lístky do domácích sektorů už v úterý, čtyři dny před zápasem.