V nezvykle komorní atmosféře nemá ani výčepní důvod dívat se na obrazovku za sebe.

Menší vzrušení vyvolá jen střídání, kdy Jiráčka nahradí  Petržela. „A zase Plzeňák," raduje se hospoda. Jinak jí ale nezbývá než obdivovat kousky Rusů. „Tak ten nás povodil!" hodnotí jiný muž krásný gól střídajícího Pavljučenka.

Fotbal, který nepřinesl mnoho radosti se sledoval po celé Plzni. Přehled měla i výprava polských vodních skautů, která přijela na setkání Navigamus. „S našim výsledkem jsme spokojení, s českým ne," hodnotil jejich šéf Maciej Palka.

„Poláci byli sympatičtí, fandili nám, o tom není pochyb," zmiňoval  Richard Fišer, který se vypravil přímo do Polska. Na příznivce z Města Touškov udělala dojem Wroclav a vlastně i polská infrastruktura. „Začalo to už novou dálnicí směrem ke stadionu, opravenými silnicemi, pěkné je centrum města, nádherný stadion,. Ten mění barvy podobně jako Alianz Aréna v Mnichově. Ceny byly také příznivé. Prostě příjemné překvapení," líčil Fišer.

U nového stánku chválí ještě jednu věc. „Perfektně byl vyřešený vstup na stadion, všechno proběhlo bez zádrhelů a hlavně bez potupných procedur, které jsem zažil při Lize mistrů v Barceloně a Miláně," dodal fanoušek.

Podobně vnímá pobyt u našich severních sousedů Radek Sutnar ze Zruče. „ Možná pod dojmem předsudků jsem čekal opravené socialistické stavby, jenže Wroclaw se spíš podobá upraveným německým městům," chválí Sutnar a hned v lichotkách pokračuje. „Poláci jsou hrozně fajn. Vstřícní, přátelští, atmosféra tady byla i díky nim před zápasem výborná," rozplýval se manažer ze Zruče.

Jenže pak přišel zápas s Ruskem. „To zklamání u nás – českých fanoušků – je opravdu velké. Pamatuju se, jak jsme na MS v roce 2006 prohráli s Itálií 0:2, a vypadli tak ze skupiny. Jenže tehdy nás Italové utěšovali, uznávali nás. Teď jsem cítil velké rozčarování, nikdo vlastně doteď nechápe, proč jsme ten duel odehráli takovým způsobem," postěžoval si.