Není sice tak úplně vlastní, protože ho pro městečko vaří v nedalekých Šťáhlavicích, leč první krok k obnovení speciálních značek byl dokonán. „Snili jsme o tom dlouho. Už jen kvůli tradici rekonstruovaného areálu, v němž je dnes hotel a nabízí se využití obřích ležáckých sklepů a zálusk máme i na stavbu společenského sálu nad nimi,“ odtajnil plány místostarosta Pavel Čížek.

Pivo se v Poříčí vařilo už před rokem 1603. V letech 1749 až 1948 se majitelem stala Metropolitní kapitula s chrámem svatého Víta, jenže nástup komunistů znamenal konec podnikání. „Zdravím to odnesl poslední sládek Jan Zykmund, který zemřel o pět let později,“ připomněl příbuzný Pavel Rund, který má rodovou historii zmapovanou dokonale.

U nového kruhové objezdu u Globusu bude obchodní centrum.
Víme, kde budou v Plzni nové obchody. Vzniknou u Globusu i na Skvrňanech

Prostorami hotelu Brdy zněla harmonika (postaral se o to známý muzikant Josef Pospíšil se svým kolegou) a desítky patriotů městečka ochutnaly všechny tři značky. Jedenáctistupňový je Adam, dvanáctistupňový Zykmund a nejsilnější je Kryštof. Dovezli je spolumajitelé pivovaru U Šenkýřů Václav Harnoch a Miroslav Nekola. „Ve Šťáhlavicích připravujeme sedm druhů piva. Nejpopulárnější je tam světlý ležák Kosičkář. Pro přátele ve Spáleném Poříčí jsme s důrazem na tradici zvolili názvy, na které je region pyšný. Adam Vratislav z Mitrovic žil v letech 1677 až 1733, Kryštof starší z Roupova pak zesnul roku 1587 ve věku 81 let,“ sdělil Harnoch. Po dohodě s odběrateli bude poříčské pivo ke koupi v hotelu, ve vinárně a v prodejně na náměstí..