VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vánoční cukroví se kupuje více

Plzeň - Deset metráků vánočního cukroví. Množství, které si lze těžko představit, napeče jediná cukrárna v Plzni během dvou měsíců. Zájem o cukroví mezi lidmi stále stoupá, lidé tím prý ušetří peníze za energie i čas. Podle dalších se tím ale vytrácí ta pravá vánoční atmosféra.

30.11.2009 1
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Zdeněk Vaiz

„Letos určitě napečeme něco kolem deseti metráků dvaceti druhů cukroví. Je to domácí výroba, recepty jsou od naší babičky,“ prozrazuje Petra Kalašová z cukrárny U Krtečka. Potvrzuje, že lidé určitě daleko méně pečou cukroví doma a více si ho objednávají.

„Objednávky jsme začali přijímat od začátku listopadu do jeho konce. Čekáme ale, že spousta lidí přijde na začátku prosince a bude nás přemlouvat. Je to tak každý rok,“ informuje Kalašová. Pro nedochvilné má cukrárna ještě vánoční cukroví ve volném prodeji. To si zde budou moci zakoupit až do 23. prosince.

„Nejvíce se prodává linecké cukroví a vanilkové rohlíčky. Ceny se pohybují od 280 korun do 330 korun za kilogram. Mezi ty dražší patří například vosí hnízda,“ jmenuje cukrářka.

Objednávky na cukroví přijímají také v Café Beruška na náměstí Generála Píky. Kromě hotového cukroví si lze objednat i vánočky, čokoládové polevy nebo těsta. Tukové vánoční pečivo tady vyjde na 268 korun za kilogram, máslové stojí 348 korun.

Už od října přijímá objednávky na vánoční cukroví na svých prodejnách i cukrárna U Samků. Zákazníci si mohou vybrat směs deseti druhů, všechno je dělané ručně podle domácích receptur.

Fronty na volně prodejné vánoční pečivo se přes týden tvoří ve Františkánské ulici v pekárně PEKO. „Mají velký výběr a cena mi připadá přijatelná. Sama už doma peču jen jeden dva druhy a musím říct, že ve finále mi to kupované vyjde levněji a nemusím se s tím dělat a nenadělám si doma nepořádek,“ hodnotí výhody hotového cukroví Plzeňanka Petra Ježková. Kilogram směsi různých druhů cukroví ji stál 300 korun. „Peču už jen kvůli vnoučatům, abych zachovala vánoční atmosféru, ale v dnešní době nemám při práci a v předvánočním shonu čas napéct patnáct druhů jako dříve,“ dodává Ježková.

Autor: Michaela Kunešová

30.11.2009 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Michal Krmenčík z Plzně (vpravo) proti FCSB.

Střela z trestňáku mi nevyšla na sto procent, říká Bakoš

Trenér Pavel Vrba.

Výsledek je pozitivní, ale čeká nás velmi těžké utkání, varuje Vrba

V soutěži o nejlepšího výčepního zvítězil Miroslav Štych z Plzně

Plzeň – Dvanáctý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017 zná svého vítěze. Je jím výčepní Miroslav Štych z restaurace U Mansfeldů v Plzni.

Odveta Indiánům vyšla. Dvěma góly k výhře přispěl Indrák

Chomutov, Plzeň – Odveta za úterní porážku v Plzni hokejové Škodovce na ledě Pirátů vyšla.

Centrum Hájek nabídne ubytování pro klienty

Šťáhlavy - Rodiče, kteří přijedou se svým postiženým dítětem na rehabilitační pobyt do Centra Hájek nedaleko Šťáhlav, zatím nemohli v prostorách bydlet.

Ženu týral tak, že chtěla skočit pod vlak

Klatovsko – Cítila se jako kus hadru. Přála si, aby se druhý den ráno už neprobudila a vážně přemýšlela o sebevraždě skokem pod vlak. Až do takového stavu dohnal svoji o 18 let mladší partnerku 63letý invalidní důchodce z Klatovska.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení