Po medvědech, vydře, lišce, rysovi a dalších zvířatech se teď zaměřil na gorily z pražské zoo. Publikum se dozvědělo zajímavosti z natáčení s gorilami a zhlédlo i tři díly nového večerníčku.

Gorila Kamba, která se jako jediná z pražské gorilí rodinky narodila v Africe, vypráví ve večerníčku zajímavé příběhy o tamních zvířatech.

„Každý z večerníčků má svou stavbu, diváci jednak poznají život goril v pražské zoo, jednak také vyprávění z Afriky," řekl Chaloupek. Diskuze se zúčastnil i ředitel plzeňské zoo Jiří Trávníček.

Zatímco zvířata ze svých dřívějších seriálů měl Václav Chaloupek doma nebo na své hájence poblíž Kozlu, za gorilami musel jezdit.

Zvládnout gorily Richarda, Kijivu, Shindu, Bikiru, Kuburi a dvouletého Nuru s tetičkou Kambou by venku prostě nešlo. Právě Kamba, která se jako jediná z pražské gorilí rodinky narodila v Africe, vypráví ve večerníčku zajímavé příběhy o tamních zvířatech.

Černý kontinent Chaloupkovi učaroval už před lety, kdy jej poprvé navštívil, a nápad točit s gorilami nosil v hlavě dlouho. Kambě propůjčila hlas ve večerníčku herečka Tereza Bebarová. „Každý z večerníčků má svou stavbu, diváci jednak poznají život goril v pražské zoo a pak také vyprávění z Afriky. Je tam vždycky několik základních zoologických údajů, pak pohádka a básnička. Každý díl je o jiném zvířeti, začínáme dnes gorilami a v dalších dnech přijdou na řadu sloni, zebry, gepardi, lachtani a další zvířata. Končíme žirafami a nosorožci," prozrazuje Chaloupek.

Materiálu má tolik,že pokud bude projekt úspěšný, hodlá pokračovat dalšími 13 díly. Tam by se měli objevit lvi, levharti, krokodýli nebo hadi. Gorily jsou prý velmi osobitá zvířata. „Překvapila mě jejich lidskost, to jsem nečekal," říká filmař. Když kdysi pracoval v plzeňské zoo, moc rád je prý neměl. Až teď, když je jednotlivě poznává, jim přichází na chuť a po skončení natáčení se mu i stýská.