„Hned po krádeži, což bylo 19. prosince, jsem zavolala policii a po jejich příjezdu žádala, abychom se společně vydali za pachatelem. Policista to ale odmítl a řekl, že za ´známou firmou´, jak nenechavce nazval, pošle hlídku,“ vypráví okradená žena. „Když kolegyně zavolala na moje číslo, zloděj dokonce telefon zvedl a řekl, kde bude. Je hrozná škoda, že jsme za ním nemohli hned jet. Myslím, že bychom ho zastihli,“ lituje nerozhodnosti policie Páníková.

Po týdnu se u policistů informovala, jestli už pachatele zastihli. „Jediné, co jsem se dozvěděla, bylo, že ho obeslali a pozvali k výpovědi,“ pokračuje. O uplynulém víkendu se situace změnila. „Telefonovala mi dcera, že jí volá nějaký chlap z ukradeného čísla. Syn se pak vypravil v sobotu za zlodějem domů. Těsně ho minul, ale sousedé říkali, že tam normálně bydlí,“ popisuje Páníková.

V neděli ho už tříčlenná rodinná delegace dostihla. Muž byl překvapený a tvrdil, že o ničem neví. „Zavolali jsme na ukradené číslo a začal zvonit jeho mobil. Chvíli se ještě dohadoval, když ale viděl syna, který byl o dvě hlavy vyšší, SIMku mi odevzdal,“ líčí Páníková.

Když potom zavolala vyšetřujícímu policistovi, byl překvapený a ptal se jí, jestli chce ještě získat nazpět i telefonní přístroj. A jak pátrání probíhalo? „Kolegové několikrát podezřelého hledali v místě bydliště, bohužel vždy bezvýsledně,“ komentuje případ mluvčí plzeňských policistů Martina Hábrová.

Muž se však nedostavil ani na předvolání 7. ledna. Policisté po něm nyní vyhlásili pátrání.