Michala Ondráčka, který pochází z Hradce Králové, přivedlo do Plzně studium. Nyní se tam však věnuje čepování piva.

„Nikdy předtím, než jsem přišel do Plzně, tak jsem místní pivo nepil. Ale musím říci, že mi zachutnalo," vzpomínal pětadvacetiletý Michal Ondráček s tím, že čepováním zlatavého moku se postupem času začal živit. „Nejprve jsem v hospodách a restauracích pracoval brigádně, dnes se živím jako manažer v restauraci Sokolovna Bolevec," představil se mladík, jenž se včera už podruhé zúčastnil regionálního kola soutěže Pilsner Urquell Master Bartender o nejlepšího výčepního. „Minulý rok jsem skončil pátý," pochlubil se Ondráček.

Svůj loňský úspěch chtěl včera potvrdit nebo dokonce zlepšit. Na pódiu strávil tři minuty. „Během první minuty jsem představil sebe a restauraci, kde pracuji," míní soutěžící. Další část byla vyhrazena na seznámení se s výčepem a přípravu sklenic. „V poslední minutě se měla načepovat hladinka, to bylo z baroka, což je otočný kohout. Poté se měla z takzvaného kohoutu zmrzlina načepovat ještě třetinka," popsal Ondráček s tím, že výsledné produkty hodnotila odborná porota.

Se svým včerejším výkonem je spokojen. Zda byl během soutěže nervózní, na něm nebylo vůbec vidět.

Včerejší soutěže se zúčastnilo přes 60 výčepních z plzeňského, karlovarského, českobudějovického a teplického regionu.

Nejlepší výčepní v regionu je Plzeňanka Kateřina Ptáčková

Vítězkou se stala Kateřina Ptáčková z Lokálu Pod Divadlem. Druhou příčku obsadil Michal Pečený z plzeňského Restaurantu 12, třetí Michaela Tóthová z karlovarského The PUB. O čtvrté místo se s totožným počtem bodů podělili Natálie Lekešová z českobudějovické Čéčovky a Karel Míšek z Buena Vista Clubu v Plzni. Těchto pět nejlepších výčepních postupuje do národního finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2016, které se uskuteční 17. a 18. srpna v Plzni. O titul nejlepšího výčepního plzeňského piva se zde utká 24 soutěžících.

Postupující do plzeňského finále: 1. Kateřina Ptáčková Lokál Pod Divadlem Plzeň
2. Michal Pečený Restaurant 12 Plzeň
3. Michaela Tóthová The PUB Karlovy Vary
4. Natálie Lekešová Čéčovka České Budějovice, Karel Míšek Buena Vista Club Plzeň