Oprava mostu
• Začala v září rekonstrukcí chodníků
• Od 13. do 31. října bude Tyršův most zcela uzavřen dopravě, auta a autobusy veřejné dopravy musí používat objízdnou trasu přes dálniční přivaděč
• Z konečné na Borech pojedou Kaplířovou ulicí na přivaděč ve směru na Litice a na něm odbočí na Výsluní, pak obvyklou trasou k Olympii

Od pondělí 13. října se totiž most kvůli rekonstrukci na dva týdny zavře a budou jej muset objíždět. Objížďka se týká také autobusů č. 32 městské hromadné dopravy.

„Autobusy budou po dobu rekonstrukce mostu vyjíždět z konečné na Borech, odkud najedou do Kaplířovy ulice a na dálniční přivaděč ve směru na Litice. Z něj odbočí na Výsluní, tam vyjedou na druhé straně Tyršova mostu a budou pokračovat jako obvykle přes Radobyčice k Olympii," potvrdil Jiří Kohout z Plzeňských městských dopravních podniků. Zpáteční trasa bude stejná, jen v opačném směru. Cestující tedy musí počítat se zrušenými zastávkami Luna, U Teplárny a Tyršův most. Ty autobus po dobu rekonstrukce Tyršova mostu obsluhovat nebude.

Automobilová doprava by měla být odkloněna obdobně, pěším zůstane při rekonstrukci zachován vždy jeden chodník přes Tyršův most.

Uzavírka mostu je nutná z důvodu výměny mostního ložiska, které je v havarijním stavu. Podle mostního inženýra Josefa Hlavničky v Plzni není takřka žádný most, který by odpovídal dnešnímu množství dopravy. Tyršův most v Doudlevcích má podle něj silně poškozená ložiska a mostní závěry. „Vadí mu průjezd těžkých vozidel," potvrdil Josef Hlavnička.

Tyršův most je silniční most přes řeku Radbuzu, jde o první svařovaný obloukový most v Česku. Oblouk mostu o rozpětí 50,6 m překonává řeku na konci Českého údolí a spojuje Doudlevce s Radobyčicemi.