V holandském Rhenen byl více než úspěšný. Sedmiletý rodák z Kyjeva se totiž zdatně zhostil úlohy stát se otcem, a tak ho čekala další cesta, a to přímo do plzeňské zoo.

Řeč je totiž o tygrovi ussurijském jménem Uschi, který ve středu pár minut po deváté hodině večerní přeběhl z transportní bedny do vnitřní ubikace tygřince. Nové bydlení přivítal pořádným řevem a ředitel zoo Jiří Trávníček, který se ručního transportu bedny z náklaďáku k ubikaci osobně zúčastnil, vyjádřil přesvědčení, že se zoo brzy dočká malých tygřat. Šelma je podle něj už na první pohled ve výborné formě. „Uschi si nejdříve musí zvyknout na nové prostředí a postupně také na svou partnerku. S osmiletou tygřicí Tsamarou se zřejmě poprvé setká bez dělicích mříží až počátkem jara,“ uvedl mluvčí zoo Martin Vobruba.

Tygřice Tsamara pochází z Calgary v Kanadě. Její původní partner Mauglí odjel z Plzně zhruba před rokem. V dubnu odcestovali za svými partnery i její první potomci, tygřice Bella a Berry. Právě s Uschim by měla Tsamara povít další mláďata. Zatím však budoucí táta odpočívá po dlouhé cestě a moc se mu včera nechtělo ani do parádního kusu hovězího masa, kterým ho ošetřovatelé na přivítanou pohostili.