Pak konečně přijede prázdná tramvaj, ale místo zastavení jen mine stanici a prázdná pokračuje do města. Po chvíli čekání se totéž děje i s další soupravou. Napětí narůstá.

Patnáctiminutové zdržení provozu  a z něj vyplývající zpoždění zapříčinila nespecifikovaná technická závada na voze, ke které došlo o chvíli předtím na Mikulášském náměstí. „Tramvaje, které se vracely na náměstí Milady Horákové, měly už takové zpoždění, že jsme je raději hned posílali prázdné do města, aby se srovnala doprava,“, vysvětluje situaci dispečink Plzeňských městských dopravních podniků.

Závada na tramvaji, ale nebyla jediným problémem, který v úterý ráno museli dispečeři řešit. Další zpoždění měl za následek drobný střet chodkyně s tramvají před obchodním domem Plaza.  Starší žena přecházela mezi oběma zastávkami směrem od Plazy a zřejmě nedala tramvaji směřující na Slovany přednost. Svou nepozornost naštěstí zaplatila jen lehkým zraněním. Zkouška alkoholu byla negativní jak u chodkyně, tak u řidiče. Doprava byla obnovena do deseti minut od události a byla plynulá po celé dopoledne. 

Vít Poláček