"Vyprostit ho museli vojáci z Rakovníka se speciálním armádním vyprošťovacím tankem,"uvedl mluvčí krajských hasičů František Vaško. Traktor spadl do vody večer při stahování dřeva. Řidič v té chvíli v kabině neseděl a ovládal stroj pomocí vysílačky. Lano, ke kterému byla přivázána kláda, se patrně někde zaseklo v terénu a traktor se pak zřítil do přehrady, uvedl mluvčí.

Vytahování traktoru značně komplikoval velmi náročný terén - příkrý skalnatý svah se sklonem až 70 stupňů. Stroj začali vojáci vytahovat po poledni, první pokus se nepovedl a záchranáři museli měnit úvazy. Po dalším úsilí se vojákům a hasičům, kterým při vyprošťování pomáhal i dřevařský traktor lakatoš, podařilo stroj vytáhnout nad hladinu asi do poloviny srázu. Protože ale museli překonat skalnatý výběžek, museli opět měnit úvazy.

Z traktoru během vyprošťování uniklo jen minimum provozních kapalin. Částečně potopený stroj prohlédli ještě v pátek večer policejní potápěči. Zjistili, že z traktoru neunikaly žádné látky, které by mohly znečistit vodu. Hasiči přesto nainstalovali preventivně kolem stroje nornou stěnu na případné zachycení unikající nafty či oleje. V nádrži traktoru bylo až 80 litrů nafty. Další norné stěny dali do vody dnes. Hasiči měli v pátek na místě svůj autojeřáb, vzhledem k velké hmotnosti stroje a náročnému terénu se ale rozhodli povolat na pomoc vojáky ze záchranného praporu v Rakovníku s těžkou vyprošťovací technikou.