Velké překvapení se událo v utkání mezi Touškovem a plzeňským Rapidem, které se hrálo v Horní Bříze. Svěřenci trenéra Jaromíra Myslivečka dlouho vedli 2:0. Touškov se ale nevzdal a třemi góly v posledních patnácti minutách skóre otočil.

„Relativně rychle jsme se dostali do vedení 2:0. Bohužel se ukázalo, jak ošidné toto vedení je. Nezvládli jsme závěr utkání a třikrát inkasovali. Asi se dá říci, že soupeř vyhrál zaslouženě, protože byl ve finále prostě produktivnější než my," shrnul duel zklamaný kouč Rapidu Plzeň Jaromír Mysliveček.

Překvapení naopak nedopustila ambiciózní Lhota, která si s chutí zastřílela a porazila Bělou nad Radbuzou na jejím hřišti vysoko 7:2.

„Před utkáním jsem měl trošku starosti. Umělá tráva v Bělé patří snad k nejmenším fotbalovým hřištím. V zápase se ale ukázal rozdíl mezi námi a soupeřem, který hraje nižší soutěž. Jsem rád, že jsme zápas zvládli a postoupili dále," okomentoval jednoznačnou výhru trenér Lhoty Jaroslav Kluska.

Roli favorita potvrdil také Chotíkov, který na penalty zdolal Žihli. Čtvrtý tým krajského přeboru hrál od 25. minuty bez vyloučeného Martina Míky, přesto dokázal přes houževnatého soupeře postoupit. Nejvyšší vítězství prvního kola si pak připsal Rozvadov, který deklasoval Dlouhý Újezd vysoko 7:0.