Zápasů mistrovství Evropy ve fotbale se někteří už nemohou dočkat. „Těším se hodně, v týmu jsou i fotbalisté z Viktorky, z čehož mám velkou radost," svěřuje se děkanka Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni Ilona Mauritzová.

Plzeňské osobnosti neodhadovaly jen přesné výsledky zápasů skupiny D, kde hraje i Česká republika. Odpovídali totiž ještě na další otázky.

Čtyři z oslovených šesti lidí věří, že Česká republika postoupí ze základní skupiny. To, že se naši fotbalisté neutkají o přední příčky, si myslí jen primář Mulačovy nemocnice Jiří Liška a Miroslava Kuntzmannová, autorka bezmála třiceti kuchařek.

Podle všech oslovených Plzeňanů čeká náš tým nejtěžší zápas se Španělskem. „Všechny budou těžké, ale ten první bude prostě nejdůležitější," myslí si házenkář české reprezentace Petr Štochl.

Španělsko je podle některých soutěžících horkým kandidátem na vítěze letošního EURA. Myslí si to například vedoucí protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje Petr Pazdiora. Podle Jiřího Lišky vyhraje Německo.

Někdo však jasného favorita nemá. „Moc ráda bych mistry viděla naše fotbalisty, myslím, že na to i mají. Stejně tak bych uvažovala o trojici Francie, Španělsko, Anglie," vyjmenovala ředitelka Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy elektrotechnické Naděžda Mauleová.

Tipovačka Deníku

Průběžné výsledky tipovačky budeme zveřejňovat na této stránce. Pokud tipující odhadne výsledek zápasu (výhra/remíza/prohra), dostane jeden bod, když trefí přesné skóre, dostane tři body.

Průběžné výsledky po všech zápasech skupiny

Petr Pazdiora - 2 body
Jiří Liška - 4 body
Ilona Mauritzová - 1 bod
Miroslava Kuntzmannová - 2 body
Naděžda Mauleová - 6 bodů
Petr Štochl - 4 body