„Mikulášskou nadílku pro návštěvníky pořádáme každý rok. Letos jsme ji zařadili už na první víkend v měsíci," vysvětluje mluvčí Tomáš Moravec, který do Techmanie sezval pohádkové postavy ze širého okolí.

Všechny děti v kostýmu měly na akci vstup zdarma. Mezi exponáty se to tedy jen hemžilo malými čerty, Mikuláši a anděly. Celkem se jich sešlo77. Apekelníci byli jednoznačně v převaze. „Kostýmy jsem šila už do školky, takže aspoň je pro ně další využití. Kluci jsou rádi, když se v nich můžou předvést," popisuje maminka dvou ďáblíků Veronika Černá. Většina návštěvníků dorazila hned během první hodiny, kdy akce začala.

Kromě obvyklých exponátů byl pro příchozí připravený i mikulášský workshop, kde si děti mohly vyrobit originální vánoční ozdoby, svícen či adventní věnec. A kdo nechtěl tvořit, mohl se vyřádit na mikulášské diskotéce či přihlížet šikovným rukám dospělých postav. Ty svým následovníkům předvedly fyzikální a chemické pokusy s ohněm či tekutým dusíkem.

Kromě nadílky, kterou si samozřejmě každý musel zasloužit básničkou nebo písničkou, nechyběla ani soutěž o nejlepší masku. Do hlasování se mohli zapojit i všichni příchozí, kteří společně se vstupenkou obdrželi hlasovací lístek.