Oslovené taneční školy hlásí na podzimní kurzy ještě volná místa. Naučit se dá plejáda tanců, od klasických společenských až po doplňkové.

Mladé tanečníky by přivítali v taneční škole Kozelka. Podávat přihlášky bude možné i v den nástupu do kurzů. „Začínáme v pondělí 17. září od 20 hodin. Závěrečný ples bude v prosinci. Informace upřesníme na první lekci," ubezpečil Zdeněk Kozelka.

Nepoměr mezi dívkami a chlapci řeší přemlouváním loňských žáků nebo přehozením tanečníků mezi souběžnými kurzy. „Během října se počty srovnávají. Je pravda, že někteří jedinci po první lekci už nepřijdou," vysvětlil Kozelka.

Podle něj taneční táhnou děti z rodin, kde se tahle společenská událost přetavila v tradici. A co se dá při tanečních naučit? „Waltz, valčík, tango, polka, ča – ča nebo samba," vyjmenoval Kozelka s tím, že co všechno tanečníci a tanečnice stačí nastudovat, záleží na jejich šikovnosti. „Repertoár se rok od roku zmenšuje. Hlavně holkám dělá potíže krok sun krok," všiml si Kozelka.

Ze tří čtvrtin hlásí plno taneční škola Krejčík. Majitel Evžen Krejčík se neobává, že by se podzimní kurz nenaplnil. „Kurzy probíhají až od října a končí v lednu. Během osmnácti lekcí je možné naučit se třiadvacet tanců od základních až po moderní," informoval Krejčík s tím, že otevírá jeden kurz pro 80 párů.

U plzeňských tanečních škol kurz vyjde průměrně na tisíc korun.

Co se lze naučit

V rámci kurzů nabízejí školy pro mládež základy klasických společenských tanců: waltz, valčík, tango, foxtrot, slowfox, polka, ča-ča, jive, samba, blues a doplňkové společenské tance.

Lekce začínají v září a končí v prosinci, nebo během října a závěrečná je v lednu. Záleží na rozhodnutí taneční školy.