Těleso seskupené okolo Pavla Hrubého doprovází argentinského saxofonistu během celého jeho českého turné. Do naší republiky dorazí tento hudebník z Francie, pak pokračuje sérií koncertů v Itálii.

Festival Jazz bez hranic letos nabídne dvacet koncertů, na nichž představí špičkové české i světové hudebníky. „Snažili jsme se letos připravit co nejširší nabídku, která zahrne celé jazzové spektrum – od tradičního jazzu přes mainstream až po moderní jazz," uvedl Ivan Slabý, předseda občanského sdružení Jazz bez hranic, které festival pořádá, a dodává, že tak jako v minulých letech zavítá Jazz bez hranic také mimo Plzeň: do Rokycan, Klatov, Domažlic, Hrádku u Sušice a do bavorského Schönsee.

Ceny vstupenek se nejčastěji budou pohybovat okolo 100 korun (studentská a seniorská vstupenka okolo 70 korun). Letošní novinkou je festivalový pas, který je možné zakoupit v předprodeji Divadla J. K. Tyla v Sedláčkově ulici. „Festivalový pas umožní vstup na 15 koncertů," uvádí Jindřich Jindřich, jeden z organizátorů přehlídky, a upozorňuje, že ale neplatí na akce pořádané v Divadle J. K. Tyla. Festivalový pas stojí 500 korun, studenti a senioři jej pořídí za 350 korun.

Jedním z vrcholů festivalu bude Galakoncert 10. listopadu ve Velkém divadle, vystoupí na něm například nejlepší francouzská jazzová zpěvačka roku 2006 Elisabeth Kontomanou či Dennis Rowland – držitel Grammy.